Geri Dön

Öğretmenler Günü Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

25-11-2009 mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Tüm yurtta

Öğretmenler Günü Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

25-11-2009 mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Tüm yurtta

Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanıyor.

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizdeki öğretmenlerin de öğretmenler günü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı programlarla kutlandı.

Heykel meydanında çelenk sunma töreni ile başlayan etkinliklere Belediye Düğün Salonu’nda devam edilirken, ilçedeki tüm müdür ve öğretmenler çelenk sunma töreninde hazır bulundu. Çelenk sunma töreninin ardından Belediye Düğün Salonu’nda devam eden programa İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Gülsün İşseveroğlu, Milli Eğitim Müdürü Aldulgani Artan, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan tarafından yapıldı. Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “ Her öğretmenin bir öğretmeni vardır. Sizler bu dönemde herkesin öğretmenisiniz. Dünya’da şu ana kadar adından bahsettiren ne kadar önemli şahsiyet varsa bütün bunlar öğretmenlerimizin eseridir ve öğretmenlerimiz bu eserleri ile gurur duymalıdırlar. Öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi.

Emekli öğretmenler adına yapılan konuşma ise Mustafakemalpaşa Lisesi Emekli Edebiyat Öğretmeni Zeynel Yaman tarafından gerçekleştirildi. Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere Bursa Valisi adına şeref hizmet belgeleri İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut tarafından takdim edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve 24 Kasım Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri protokol tarafından verildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlere, Sağlık Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Bedrettin Katmer tarafından yemin merasimi ile devam eden kutlama programı, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ufuk Gönül ile Günerşenpamukçu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Nafi Zafer Yarar eşliğinde müzik dinletisi ile sona erdi.