Öğrencilere ‘Mehmet Akif’ plaketi

17-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen Mehmet Akif Şiirleri Okuma Şöleni’ne katılan öğrenciler, plaketle ödüllendirildi.      Öğretmenevi’nde

Öğrencilere ‘Mehmet Akif’ plaketi

Öğretmenevi’nde düzenlenen yemek ve plaket törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Törende yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin öğretmenlerin öğrencilere kazandırmak istediği değerleri gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mehmet Akif Ersoy’un da herkes için büyük bir idealin ve fedakârlığın simgesi olduğuna dikkat çekti.
     Başkan Kurtulan; “ Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun hayat damarlarından biri. İstiklal Marşı’nın her kıtası, özümsenmesi gereken bir ahenk. Öğrencilerimize, bu duyguları anlamakta ve geleceğe taşımakta gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyorum, sizleri yetiştiren ailelerinize ve öğretmenlerinizi kutluyorum.
Bu yarışmaları her yıl daha büyük organizasyonlarla yapmaya devam edeceğiz” dedi.
     12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 91. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında yapılan anlamlı yarışmaya katılan 42 öğrenciye, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından plaket verildiği törende, yarışmada ‘Ati’yi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiiriyle birincilik kazanan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Kübra Özyılmaz şiirini okudu.

.