Nikah Şekeri Eğitim Kursu Başladı

09-04-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı projesi kapsamında engelli

Nikah Şekeri Eğitim Kursu Başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını geliştirmek ve onlara karşı duyarlılığı arttırmak amacıyla düzenlenen seminerlerle başlayan çalışmalara, kurs eğitimi de eklendi. Ulusal Ajans Gençlik Programları Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında hazırlanmış olan “Farkında mısınız?” projesi ile engelli vatandaşlar için düzenlenen “Nikah Şekeri Eğitim Kursu” açıldı.

Kapalı Pazaryeri altında yer alan Belediye’ye ait bir mekânda başlayan kursun ilk eğitim gününe proje dahilindeki 10 engelli vatandaş katıldı.

10 hafta boyunca devam edecek olan Nikâh Şekeri Eğitim Kursu,  Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Müjgan Ortalık tarafından verilecek.

Kursun ilk gününde bir araya gelen kursiyerler, hocaları ve diğer kursiyer arkadaşlarıyla birlikte keyifli dakikalar geçirdiler. Kendilerine sunulan bu imkândan bir hayli mutlu olduklarını dile getiren kursiyerler, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

5 ay sürecek proje kapsamında yer alan ‘Nikâh Şekeri Eğitim’ kursuna katılan engelli bireylere, toplumun aktif ve değerli birer üyesi olduklarının hissettirilmesi aynı zamanda mesleki beceri kazandırılması amaçlanıyor.

Alacakları eğitim ile birlikte ailelerine ekonomik katkı sağlamaları da planlanan engelli vatandaşların ürünleri, kurs bitiminin ardından açılacak bir sergi ile beğeniye sunulacak.