Necip Fazıl anıldı

29-05-2012 Türkiye’nin sanat, edebiyat ve düşünce hayatına damgasını vuran ‘Üstad’ Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 29’uncu yıldönümünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir

Necip Fazıl anıldı

Türkiye’nin sanat, edebiyat ve düşünce hayatına damgasını vuran ‘Üstad’ Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 29’uncu yıldönümünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir programla anıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’ndaki ‘Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Gecesi’ne; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Necip Fazıl Kısakürek’in şiiri, kişiliği ve çevresiyle anıldığı etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Üstad’ın şair, hatip, hikayeci, tiyatro yazarı, gazeteci ve tarihçi olarak Türk edebiyatı ve düşünce hayatına bıraktığı derin etkilerin bugünde sürdüğünü söyledi.

Başkan Kurtulan, ‘Üstad’ı her zamankinden daha çok anlama ihtiyacı içinde olduklarını belirterek; “ Bugünlerin mayasında Necip Fazıl’ın imzası var. O’nun bıraktığı entelektüel miras, uygarlığın sanatta, edebiyatta, düşüncede en güçlü sözcüsü olmaya devam edecek” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek’in hayatından kesitlerin sunulmasıyla başlayan programda şairin, ‘Sakarya Türküsü, Anneciğim ve Zindan’dan Mehmed’e Mektup’ adlı şiirleri seslendirildi.

Necip Fazıl’ın ‘Reis Bey’ adlı piyesinden bir bölümün gösterildiği anma gecesinde, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket verildi.

Programın sonunda katılımcılara, emekli Edebiyat Öğretmeni Hasan Kutsi Kaya’nın katkılarıyla hazırlanılan ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak yayımladığı ‘Şiirin Sultanları 1- Necip Fazıl’ adlı kitap hediye edildi.

.