Geri Dön

MYO’da Gençlik Programı ve Eğitim Semineri

18-03-2010 Belediyesi AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan Gençlik Programı Eğitim Semineri, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Eğim Salonu’nda

MYO’da Gençlik Programı ve Eğitim Semineri

18-03-2010 Belediyesi AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan Gençlik Programı Eğitim Semineri, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Eğim Salonu’nda

Mustafakemalpaşa Belediyesi AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan Gençlik Programı Eğitim Semineri, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Eğim Salonu’nda yapıldı.

Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği programa, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Meclis Üyeleri Kamil Ertuğrul, Cemal Batır, H.İbrahim Özşekerci, Uludağ Ünv. MYO Müdürü Prf. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, Müdür Yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “Türkiye’mizin 200 yıllık hayalini ve idealini gerçekleştirmeye çalışan hayati çalışmanın başlangıcındayız. Biz proje hazırlayıp bu proje ortaklarıyla beraber Avrupa Birliği projelerinden faydalanmak amacıyla 3 ay önce yola çıktık. Bu yolda gönüllü arkadaşlarımızın mesai saatleri dışında gösterdikleri çabalarla AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon merkezimizi kurduk. Şimdi bu hedefin değişim ve dönüşümü için neler yapabiliriz. Dünya birçok değişimi, dönüşümü, teknolojiyi ve sanayileşmeyi yakalamak için birçok proje üretiyor. Bizlerde ilçemiz için siz değerli gençlerle birlik olup, bu projeleri Mustafakemalpaşa adına yakışır bir biçimde nasıl değerlendirebilir ve nasıl faydalanabiliriz bunun çabası içerisindeyiz” dedi.

“BİR HAYAL GERÇEKLEŞİYOR” Programda geniş ve verimli bir sunum gerçekleştiren Bursa Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü H.Vedat Atacan da, “Bir hayalin gerçekleşme aşamasındayız. Mustafakemalpaşa ilçesinde herkesin gıpta ettiği AB Koordinasyon Merkezi’nin verdiği imkan aracılığıyla buradayım. Bundan sonra da birçok kez birlikte olacağız. Uludağ Üniversitesi MYO öğrencilerinin ERASMUS’a katılımını görmek, okulunuzun adını bir çok projede duymak istiyorum” dedi.

Daha sonra program, gençlere yönelik olan; AB fonları nelerdir? Gençlik fonları ve gençlik programları nedir? Kimler başvurabilir? Nasıl faydalanılır? Konu başlıkları hakkında Vedat Atacan’ın verdiği bilgilerle devam etti. Programda öğrencilerin en çok ilgisini çeken nokta ise yurt dışında staj yapma imkanı sağlayan “ERASMUS Gençlik Programı” oldu.

Merak edilen sorulara yanıtlarla devam eden programın sonunda Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okul Müdürü Ümit Gücenme Gençoğlu Vedat Atacan’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.