Geri Dön

MUSTEF Görkemli Bir Törenle Açıldı

01-06-2009 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kısa adı MUSTEF olan “ Eğitim, Spor, Teknoloji ve Tasarım Fuarı” Kapalı Pazar

MUSTEF Görkemli Bir Törenle Açıldı

01-06-2009 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kısa adı MUSTEF olan “ Eğitim, Spor, Teknoloji ve Tasarım Fuarı” Kapalı Pazar

Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kısa adı MUSTEF olan “ Eğitim, Spor, Teknoloji ve Tasarım Fuarı” Kapalı Pazar yeri’nde düzenlenen törenle açıldı.

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen fuarın açılışına İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, İlçe Emniyet Müdürü İskender Çalışır, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdür YardımcısıYardımcı Öğr.Gör.Dr.Gülsün İşseveroğlu, İlçe Spor Müdürü Emin Turhan, Tepecik Beldesi Belediye Başkanı Metin Boru, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt, Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Halim Çapkın, çeşitli kurum kuruluş yetkilileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren “ Günümüzde herkesin kabul ettiği kaçınılmaz bir gerçek vardır. O da çocuklarımızın yaşayacağı zamanın bizim yaşadığımız zamandan çok farklı olduğu ve daha da olacağıdır. Araştırmalar, çocuklarımızın yaşayacağı zamanın en belirgin özelliğinin, başkalarının ürettiklerini kopyalamak olmadığı, kendilerinin üretmek zorunda olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi tasarım ve teknoloji için gereken zihinsel süreçleri yeterince aktif hale getirmeyen, tekdüze çalışmalarla sadece becerisini geliştiren yaklaşımlarla, yarınlarımızı kurmamız, yarının dünyasında yaşayacak insanların beklentilerini karşılamamız mümkün değildir. Bu amaçla çocuklarımızın, ihtiyaçlar ortaya çıkmadan tahmin etme ve farklı sorunları yakalama, bunlara yaratıcı çözümler geliştirme, tasarım haline getirme, tasarımın üretim aşamalarını belirleme ve üretme becerisi kazanmaları gerekir. İşte bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Teknoloji-Tasarım Ders müfredat programının bir amir hükmünü yerine getirmek üzere üç yıldır bu festivali yapıyoruz. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise“ 3.sü nü yaşadığımız MUSTEF Mustafakemalpaşa Teknoloji Fuarı Mustafakemalpaşa’da eğitimin gücünü ortaya koyan güzel bir etkinliktir. Bir ülkenin gücü, eğitilmiş insanıyla ölçülür. Eğitimde tasarımın, teknolojinin, projenin önemi büyüktür. İlçemizde böylesi çalışmaları yürütenlere ve Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Kaymakam Adem Saçan’da “ İlçemizde güzel işler başarılıyor. Biz bu faaliyetlere artık eğitim festivali demeliyiz” diyerek emek verenleri kutladı.

Folklor ekipleri tarafından sunulan Halk Oyunları gösterileri oldukça beğeni alırken, protokol tarafından fuarda yer alan stantlar tek tek gezildi. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak fuarda yer alan standımızda protokol tarafından oldukça beğeni topladı. Standımızı ziyaret edenlere Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan tarafından, belediyemiz fidanlığında üretilen güller hediye edildi.