Mustafakemalpaşalı meyvecilere bilinçli üretim projesi

24-01-2014 suyu markası Tropicana, yerel meyve yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla 'Tropicana Bahçe Okulları Projesi'ni ilk olarak Mustafakemalpaşa’da hayata geçirdi. Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı,

Mustafakemalpaşalı meyvecilere bilinçli üretim projesi

Meyve suyu markası Tropicana, yerel meyve yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla 'Tropicana Bahçe Okulları Projesi'ni ilk olarak Mustafakemalpaşa’da hayata geçirdi. Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Tarım Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası desteğiyle başlatılan proje, düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Ticaret Borsası’nda yapılan tanıtım toplantısına; Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tropicana firması yetkilileri, oda yöneticileri ile birlikte çok sayıda meyve yetiştiricisi katıldı.   Üreticilere eğitim   Pepsico Kategori Pazarlama Müdürü Osman Dilber, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yöresel meyvelerinin Türkiye’de uygun şekilde fidanlarının dikilip, yetiştirme ve bakım süreçlerinde en doğru uygulamaların sağlanmasının hedeflendiği projede, yönetsel eğitimlerin Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından verileceğini dile getirdi. Dilber; “ Yerel meyveleri korumak adına geliştirilen proje ekimden bakıma ve toplanmasına kadar bir meyve üretiminin bütün aşamalarını konu alıyor. Mustafakemalpaşa'da hayata geçirilen proje ile birlikte 3 yılda binden fazla çiftçiye eğitim verilecek. 3 yılda en az 50 bin adet yerel meyve ağaçlarının fidanları da ilgili bölgelerdeki çiftçilere dağıtılacak” dedi.   Bursa şeftalisini herkes tadacak   Pepsico Agro Teknik Müdürü Hakan Sarı ise meyve suyunda Türkiye’de kişi başı tüketimi büyütmek hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek; “ Türk meyveciliğinin gelişimini destekleyerek, meyve suyunda Türkiye’de kişi başı tüketimi büyütmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Tropicana, farklı paket ve boylardaki Bursa şeftali nektarı ve birçok yöresel meyve suyu çeşidini tüketici ile buluşturmaya devam ediyor” dedi.   ‘Üreticimizin yanındayız’   Mustafakemalpaşa’nın meyve üretimi için bereketli topraklara sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da proje ile bilinçli meyve üretiminin sağlanacağını belirtti. Başkan Kurtulan; “Mustafakemalpaşa bir meyve ve tahıl ambarı. Yerel yetiştiriciliğin desteklenmesiyle birlikte meyve üretimi daha da artacak. Üretici çiftçilerimiz artık ürünlerini doğru bir şekilde yetiştirecek ve pazarlama konularında rahatlayacak. Bu önemli projeye Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Törenin ardından projeye destek verenlere plaket verilirken, meyve üreticilerine de 6 bin adet Bursa Şeftali fidanı dağıtıldı.