‘Mustafakemalpaşa yerel değerleriyle kalkınacak’

17-01-2014 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası’yla birlikte Büyükşehir sınırlarına dâhil olacak ilçelerden Mustafakemalpaşa’nın da yerel değerleriyle kalkınacağını söyledi. Büyükşehir Belediye

‘Mustafakemalpaşa yerel değerleriyle kalkınacak’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası’yla birlikte Büyükşehir sınırlarına dâhil olacak ilçelerden Mustafakemalpaşa’nın da yerel değerleriyle kalkınacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dâhil olacak olan ilçelerde muhtarlarla buluşmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa ziyaretinde önce partililerle bir araya gelen ve esnafı ziyaret eden Altepe, ilçede hizmetlerini sürdüren muhtarlarla da bir araya geldi. Başkan Altepe, Bursa’ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde de etkisini göstereceğini belirterek;  “Bursa, örnek bir şehir. Bursa için ne yapsak azdır. Bizler her zaman ekiplerimizle zaten yanınızdaydık. Bundan sonra Mustafakemalpaşa’ya daha sık geleceğiz. Artık yalnız değilsiniz. Büyükşehir Belediyesi Mustafakemalpaşa’da her zaman yanınızda olacak. Bugüne dek planlanan ama yapılamayan işler bundan sonra gerçekleşecek” dedi.   ‘İnsanımız kazansın, Mustafakemalpaşa kazansın’   Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’da yapılması planlanan çalışmalarla ilgili hazırlıkların başlatıldığını hatırlatarak;  “ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeyi kalkındıracak büyük ölçekli projeler gerçekleştirilecek. Mustafakemalpaşa, ulaşım, ekonomi, sağlık, ticaret ve turizm gibi her alanda hak ettiği yatırıma kavuşacak” diye konuştu. Bursa ve Mustafakemalpaşa’nın kalkınması için yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Başkan Altepe,; “Ben siyaseti hizmet olarak görüyorum. Bu ülkeye hizmet etmek için siyasete girdim. Bizler her zaman gelişimin yanındayız. İnsanımız kazansın, Mustafakemalpaşa kazansın” dedi. Türkiye’nin dünya politikalarına yön veren bir ülke olduğuna değinen Altepe, Bursa’da daha da demokratikleşme ve sivilleşme yolunda, her alanda kalkınma için başta eğitim seviyesinin yükseltilmesi olmak üzere yapacak çok iş olduğunu belirtti. Bursa’nın yerelden kalkınacağına işaret eden Başkan Altepe;  “ Yerelin değerini yerelde yaşayan bilir. Bizler bölgedeki imkânları kullanma konusunda hassasız. Sıkıntılar halletmek ancak yerinden yönetimle olur. Artık il sınırları büyükşehir sınırları olunca tüm bölgelerde kalkınma sağlanmış olacak. Yerel yönetim güçlü olmalı, sorunları yerinde çözmeli. Mustafakemalpaşa’nın da sorunları çözülecek” şeklinde konuştu.   Kalkınma hamlesi   “Bursa’nın değerlerinin ortaya çıkması gerekiyor” diyen Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’da meyve ve sebze üreticiliğinden, zeytinciliğe, hayvansal üretimden turizmin kalkınmasına kadar her alanda önemli çalışmaların hazırlıklarının devam ettiğini vurguladı. Mustafakemalpaşa’da tarımın kalkınması, üretim kalitesinin artması ve pazarlanması konularında da Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşı destekleyeceğini belirten Başkan Altepe; “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da yapılan çalışmalarla iddiamızı ortaya koyuyoruz. Tarımsal üretimle bölgesel ve yerel kalkınmanın da en iyi örneği Bursa olacak. Bugüne kadar güzel örnekler verdik bundan sonra da en iyi örnekleri vereceğiz. Hedefimiz büyük, hazırlıklarımız tamam. Köylümüz kazanacak, Bursa kazanacak” diye konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Altepe’ye ilçeye katkılarından dolayı plaket verildi.   ‘İnsan hayatındaki en önemli iz, hizmettir’   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da Başkan Altepe’nin ilçeye verdiği desteğin önemine değinerek; “İnsan hayatındaki en önemli iz, hizmettir. 58 aydır hep beraber çalışıyoruz. Bu sürede nelerin değiştiğini hep birlikte görüyoruz. Bu konuda desteklerini yanımızda hissettiren Başkan Altepe’ye teşekkür ediyoruz. Birlik olmak, dirlik olmak, bir hedefe birlikte yol almak görevimizdir. Biz Mustafakemalpaşa olarak istikrar ve istihdam istiyoruz. Bunun yolu da birlik beraberlikten geçiyor” dedi. İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir ise Büyükşehir Belediyesi’nin bundan sonraki süreçte de gereken çalışmaları özenle yerine getireceğini ifade ederek; “Hizmetlerin tek elden yürütülmesi önemli. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin bizden 10 kat fazla hizmet gerçekleştireceğine eminim” diye konuştu. Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ise Başkan Altepe’nin muhtarlarla buluşup halkın nabzını tutmasının önemli olduğunu söyleyerek, Altepe’ye muhtarlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’daki bir bilardo salonunda yapılan turnuvada dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.