Geri Dön

Mustafakemalpaşa’ya Kosova’dan ‘kardeş okullar’

22-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi ile ‘kardeş şehir’ Kosova’nın Kamenice Belediyesi arasında kurulan çok yönlü ilişki ve işbirliği, eğitim alanında yürütülen ‘kardeş okul’

Mustafakemalpaşa’ya Kosova’dan ‘kardeş okullar’

22-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi ile ‘kardeş şehir’ Kosova’nın Kamenice Belediyesi arasında kurulan çok yönlü ilişki ve işbirliği, eğitim alanında yürütülen ‘kardeş okul’

     Mustafakemalpaşa Belediyesi ile ‘kardeş şehir’ Kosova’nın Kamenice Belediyesi arasında kurulan çok yönlü ilişki ve işbirliği, eğitim alanında yürütülen ‘kardeş okul’ projesiyle güçleniyor.
 
     Bu yıl bağımsızlığının 4. yılını kutlayan Kosova Cumhuriyeti’nin Kamenice kenti ile Mustafakemalpaşa’daki 3 ilköğretim okulu ile 1 meslek lisesi, ‘kardeş okul’ ilan edildi.
Balibey İlköğretim Okulu ile Hodonovc İlköğretim Okulu, 14 Eyül İlköğretim Okulu ile Shipashnice İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ile Kamenice İlköğretim Okulu, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile de Kosova Kamenice NE Teknike Lisesi arasında ‘kardeş okul’ protokolü imzalandı.
 
     ‘Eğitimde işbirliği artacak’
 
     İki ülke arasında kültür ve eğitim alanındaki işbirliğinin gelişmesine büyük katkı sağlayacak ‘kardeş okul’ uygulaması ile öğretmen ve öğrencilerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanacağını kaydeden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ İki ülke çocuklarının kültürlerini, örf, adet ve geleneklerini yakından tanıma anlamında çok yararlı bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde kardeşlik olan her şey güzeldir. Kardeş belediye projeleri, kardeş okul projeleri bizleri her zaman birbirimize yaklaştıracak, yüzyıllara dayanan dostluğumuzu pekiştirecek ve gelecek nesillere aktaracaktır” diye konuştu.
Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan ise imzalanan protokolle eğitimcilere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek; “  Kosovalı öğrenci kardeşlerimizi, 23 Nisan’da Mustafakemalpaşa’ya bekliyoruz” dedi.
     İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin eğitim alanında sürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kamenice Milli Eğitim Müdürü Fahrije Kryeziu’da, yapılacak ortak çalışmaların Türkiye ve Kosova’daki eğitime büyük katkıları olacağına inandığını söylerken, en yakın sürede Türk meslektaşlarını ve öğrencileri Kamenice’ye beklediklerini sözlerine ekledi.

.

.

.

.

.

.