Mustafakemalpaşa’ya eğitim kampüsü geliyor

09-05-2013 atıldı, üniversite eğitimine dev destek yolda    Mustafakemalpaşa’da 75 bin metrekarelik arazi, imzalanan protokolle Bursa Uludağ Üniversitesi’ne (U.Ü.) tahsis edilerek, eğitim alanındaki

Mustafakemalpaşa’ya eğitim kampüsü geliyor

İmzalar atıldı, üniversite eğitimine dev destek yolda    Mustafakemalpaşa’da 75 bin metrekarelik arazi, imzalanan protokolle Bursa Uludağ Üniversitesi’ne (U.Ü.) tahsis edilerek, eğitim alanındaki en büyük yatırımın önü açıldı. 1992 yılında kurulan ve şu anda 10 bölümde bin 100 öğrencinin eğitim gördüğü Mustafakemalpaşa U.Ü.Meslek Yüksek Okulu'na yeni bölümler ve yurtlar kazandırılması için harekete geçildi. Bu amaçla Ziraat ve Hayvancılık Derneği mülkiyetinde olan 75 bin metrekarelik arazi, U.Ü. Meslek Yüksek Okulu'na eğitim tesisi kurulması şartıyla bedelsiz olarak bağışlanarak, protokol imzalandı. Mustafakemalpaşa’da düzenlenen protokol imza törenine; U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Rektörlük yönetimi, Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ziraat ve Hayvancılık Derneği Başkanı Nuri Çalışkan, Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Ümit Gücenme Gençoğlu, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Öz ve Dr. Gülsün İşseveroğlu, daire amirleri ile birlikte sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri katıldı. Rektör Kamil Dilek ile Ziraat ve Hayvancılık Derneği Başkanı Nuri Çalışkan arasında imzalanan protokolle Öküzcü Merası’ndaki 75 bin metrekarelik arazi Uludağ Üniversitesi’ne devr edildi.   “ 2 yıl içinde yatırımı başlatacağız”   Meslek Yüksek Okulu yakınlarında bulunan arazide bir süre önce incelemelerde bulunduklarını dile getiren U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, 2 yıl içinde yatırım programına almayı hedefledikleri bölgeyi çok yönlü eğitim kompleksi olarak değerlendirmek istediklerini belirtti. Prof. Dr. Kamil Dilek; “ Teknik heyetimizle birlikte araziyi incelediğimizde 75 dönümlük bu alanı çok beğenmiş ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere ortak bir fikir oluşturmuştuk. Atılan imzalarla birlikte bu yola çıktık. Önümüzdeki iki yıldan sonra burayı bir kampüs alanına dönüştürmeyi planlıyoruz. Meslek Yüksek Okulu’na yeni uygulama alanları oluşturmak, program ve öğrenci sayısını arttırmak için çalışmalar yürüteceğiz.  Mermer ve tekstil gibi alanlarla ilgili birçok projemiz var. Aynı zamanda Kredi ve Yurtlar Kurumu ile görüşmeler yapacağız. Böyle bir kampüs oluşturulduğunda bölgeye yurtlar yapılmasını isteyeceğiz. Bunları verdiğiniz zaman zaten yurt yapıyorlar.  Burayı tam bir yaşam alanına dönüştürerek, Mustafakemalpaşa’nın hizmetine sunmayı istiyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.   ‘Eğitim kampüsü canlılık getirecek’   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise eğitim kampüsünün kurulmasıyla birlikte Mustafakemalpaşa’nın eğitim ve sosyo-ekonomik hayatının canlanacağına dikkat çekti. Başkan Kurtulan; “ 75 dönümlük arazinin Uludağ Üniversitesi’ne eğitim kampüsü olarak bağışlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Yapılan bu tahsisle,  üniversitemizin buraya getireceği yeni programlar ve yeni bölümler hem eğitim hem de ticaret ve sanayi hayatımıza soluk getirecek. Kaliteli ve yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasında Mustafakemalpaşa’da kurulacak yeni bölümlerin büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum.  Mustafakemalpaşa için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.     ‘Güzel meyveler verecek’   Ziraat ve Hayvancılık Derneği Başkanı Nuri Çalışkan’da bu başlangıcın gelecekte güzel meyveler vereceğini söylerken; “  Buraya kurulacak eğitim kompleksi Mustafakemalpaşa’yı her yönden geliştirecektir. Bu düşünceyle araziyi bağışlamayı uygun gördük. İnanıyorum ki, başta Uludağ Üniversitesi yetkilileri ve bizler el ele vererek Mustafakemalpaşa’ya güzel bir hizmet kazandıracağız” dedi.   ‘Tüm bölge kazanacak’   Mustafakemalpaşa’da eğitime kazandırılan yatırımların kendileri için bir mutluluk vesilesi olduğunu belirten Kaymakam Kazım Karabulut’da eğitim kampüsünün başta Mustafakemalpaşa sonra da tüm bölgeye eğitim olanağı sağlayan bir yatırım olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, imza töreninin ardından günün anısına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek’e ebru tablosu, Ziraat ve Hayvancılık Derneği Başkanı Nuri Çalışkan’a ise plaket takdim etti.