Geri Dön

Mustafakemalpaşa'ya 257 bin kış çiçeği

01-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, kış aylarında yürüttüğü peyzaj çalışmaları ile dört bir yanı çiçeklerle renklendiriyor.

Mustafakemalpaşa'ya 257 bin kış çiçeği

01-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, kış aylarında yürüttüğü peyzaj çalışmaları ile dört bir yanı çiçeklerle renklendiriyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, kış aylarında yürüttüğü peyzaj çalışmaları ile dört bir yanı çiçeklerle renklendiriyor. Mustafakemalpaşa'yı daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış sezonu süresince toplam 257 bin adet çiçeği toprakla buluşturdu. Yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında merkezdeki refüj ve yeşil alanlara 159 bin adet hercai menekşe, 19 bin adet süs lahanası ve 78 bin adet kasımpatı dikildi.

'Yeşil çevre, geleceği inşa eder'

Mustafakemalpaşa'yı kış aylarında da yeşillendiren çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  yeşil bir çevrenin sağlıklı bir geleceği inşa edeceğini söyledi. Mustafakemalpaşa’nın iklim ve toprağına uygun çiçek ve bitki çeşitlerini Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün seralarında yetiştirdiklerini belirten Başkan Sadi Kurtulan; "  Yeşile önem veren bir yöneticilik anlayışına sahibiz. Mustafakemalpaşa’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Yeşil alanları kışlık çiçeklerle donattık. Eylül-Kasım ayını kapsayan süre içinde muhtelif yerlere 5 bin m2'lik çim ekimi yaparken 225 bin m2'lik çim biçimi gerçekleştirdik. Ayrıca ekiplerimiz tarafından parklarda bulunan çocuk oyun elemanlarının 88'si, spor aletlerinin ise 33'ünün bakım ve onarı yapıldı. Piknik masası, bank ve kameriye gibi 119 adet kent mobilyası da elden geçirildi. Mustafakemalpaşa'da çevre dostu bir yaşamı her alanda teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.