Geri Dön

Mustafakemalpaşa turizmine yakın ilgi

20-05-2010 ziyarette bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu

Mustafakemalpaşa turizmine yakın ilgi

20-05-2010 ziyarette bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu

Mustafakemalpaşa’ya ziyarette bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı M. Necati Türe ve eşleri Suuçtu ve Tümbüldek’e hayran kaldı.

Mustafakemalpaşa Bursa protokolünü ağırladı. Bursa Valisi Şahabettin Harput,Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı M.Necati Türe ve eşleri, Tatkavaklı girişinde Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Emniyet Müdürü Zafer Ersin ve eşlerinin yanı sıra,Belde Belediye Başkanları,İlçe Siyasi Parti Başkanları, Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluş yetkilileri ile Sivil Toplum Kuruluşları yetkilileri tarafından karşılandı. Heyet ilk önce Mustafakemalpaşa’nın önemli turizm merkezlerinden birisi olan Suuçtu Şelalesi’ne gitti. Suuçtu’ya varıldığında heyet ilk önce bu gözde merkezin güzelliklerini gezdi ve incelemelerde bulundu.

SUUÇTU’DA MİNİ KONSER

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan burada Vali Şahabettin Harput’a Suuçtu Şelalesi’nin bir fotoğrafını hediye ederken, Vali Harput da, “Böylesine önemli bur turizm cennetine ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Halkımızın buradan daha fazla istifade edebilmesi için gerekli çalışmaları yapalım” dedi. Başkan Kurtulan da, yapılan ihale sonucunda Suuçtu Şelalesi’nin belediyenin bünyesine alındığını belirterek, “Bundan sonra burası bizim gözetimimiz altında. Çalışmalarımıza hemen başladık. Bu turizm cennetini hem daha güzelleştireceğiz, hem de tanıtımı için büyük bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

Suuçtu Şelalesi’nde piknik yapan Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile de sohbet eden heyet, daha sonra yemeğe geçti. Yemek sırasında kısa süreli yağan yağmur bile keyifleri kaçırmazken, Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür Sanat Şefi Halit Tanrısever’in keman eşliğinde verdiği mini konsere tüm konuklar eşlik etti.

TÜMBÜLDEK’DE İNCELEME

Daha sonra Tümbüldek kaplıcalarına geçen heyet burada Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin halen devam eden çalışmalarını yerinde görme fırsatı buldu. Başkan Sadi Kurtulan, yapılan çalışmalarla ilgili heyete bilgi verirken, “En geç 1 ay içerisinde burasını ‘yaşanabilir’ bir mekan olarak halkın hizmetine sunacaklarının müjdesini verdi. Vali Şahabettin Harput da “Burası çok güzelmiş, buradan bir yazlık almaya karar verdik” diyerek, Suuçtu ve Tümbüldek kaplıcalarını çok beğendiklerini söyledi. Tümbüldek Kaplıcaları gezisi sırasında karşılaşılan küçük bir kız ile sohbet eden Vali Şahabettin Harput, “Büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?” diye sordu ve “Vali” cevabını alınca da çok sevindi.

UMUT YILDIZLARI SERTİFAKALARINI ALDI

Heyet daha sonra Mustafakemalpaşa’ya dönerek Nikah Salonu’nda Umut Yıldızları Projesi kapsamında Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞKUR, Ticaret Sanayi Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle açılan kursu bitiren kursiyerlere düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sertifika töreni öncesinde yaptığı konuşmada, “Devletimiz hiç bir zaman milletini yalnız bırakmıyor. En büyük mutluluk topluma faydalı olabilmektir. Kurslar aracılığı ile eğitimcilerimiz vatandaşlarımıza birer anahtar verdi. Bu anahtarla birlikte kursiyerlerimizin azim ve iradeleri önlerine çıkan kapıları açacaktır. Bu yönde her insanımıza bizler de elimizden gelen desteği göstereceğiz” dedi.

Kaymakam kazım Karabulut da, düzenlenen kurslarla vatandaşlara çeşitli meslek dallarında beceri kazandırılmasını amaçladıkları söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Şahabettin Harput, “Ülkemizde risk altında bulunan ve sokakta yaşamak zorunda kalan çocuklarımız bazen suça bulaşmakta, madde bağımlısı olmakta, cinsel istismara ve şiddete maruz kalmakta. Bizim görevimiz bu çocuklara sahip çıkmak, onları devletin şefkat kollarıyla kucaklayarak sokaktan kurtarmak ve kendi kabiliyetleri doğrultusunda meslek sahibi yapmaktır. Ailelerine ve topluma yararlı insanlar yetiştirilmesini hedefleyen bu kursları önemsiyorum. Emeği geçenleri, kursiyerleri kutluyorum. Yeni kurslarla bu projelerin desteklenmesini bekliyorum” diye konuştu.

Umut yıldızları projesine katılarak meslek eğitimi alan gençler ile belediyenin düzenlediği kurslarda başarı gösteren toplam 47 kişiye sertifikalarının verilmesinin ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki heyet Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan ‘Uğur Böceği Ebru Atölyesi’ne geçti. Dikiş nakış çalışmalarını inceleyen ve Ebru sanatı ile ilgili kurs yetkililerinden bilgi alan heyet, Mustafakemalpaşa’dan memnuniyetle ayrıldı.