Geri Dön

Mustafakemalpaşa TRT’ye konuk oluyor

28-03-2011 Mustafakemalpaşa, tarihi ve turistik yönleriyle TRT’de ‘Gezelim Görelim’ programında tanıtılacak.      TRT’de yayınlanan ‘Gezelim Görelim’ programı, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yön

Mustafakemalpaşa TRT’ye konuk oluyor

28-03-2011 Mustafakemalpaşa, tarihi ve turistik yönleriyle TRT’de ‘Gezelim Görelim’ programında tanıtılacak.      TRT’de yayınlanan ‘Gezelim Görelim’ programı, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yön

     Mustafakemalpaşa, tarihi ve turistik yönleriyle TRT’de ‘Gezelim Görelim’ programında tanıtılacak.

     TRT’de yayınlanan ‘Gezelim Görelim’ programı, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yönlerini tanıtacak. Nuray Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ve yıllardır TRT ekranlarında yayınlanan ‘Gezelim Görelim’ programı 3 gün boyunca Mustafakemalpaşa’da çekimler yaptı. Programda; Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek kaplıcaları, kasnak yapımı, Mustafakemalpaşa Tatlısı, Ömeraltı Köyü’ndeki tomruk evler ve Kösehoroz Köyü’nden de yöresel yemekler ve oyunlar ekrana gelecek.

     BAŞKAN KURTULAN KASNAK YAPIMINI ANLATTI

Başkan Kurtulan Gezelim Görelim ekibine ‘baba mesleği’ olan kasnak yapımını anlattı. Yıllar sonra tekrar bıçkı makinesinin başına geçen Başkan Kurtulan, bir kayın tomruğunun kasnak haline gelişini tüm evreleri ile uygulamalı olarak tek tek anlattı.

     TÜMBÜLDEK KAPLICALARI TRT EKRANLARINDA

Nuray Yılmaz ve ekibine Tümbüldek Kaplıcalarını gezdiren ve suyun faydalarını anlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, göreve geldiklerinde çok kötü durumda olan tesisleri, en kısa zamanda halkın kullanacağı şekle getirdiklerini söyledi. Kurtulan, “İlkyaz buraya binlerce insanı ücretsiz olarak düzenlediğimiz otobüs seferleri ile taşıdık. Halkımızın tek nefes aldığı yer olan Tümbüldek Kaplıcalarına bu yıl da yeni yatırımlar yapacağız. En kısa zamanda burası Bursa’nın önemli turizm merkezlerinden birisi haline gelecek. Bu konudaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Tümbüldek kaplıcaları, şifalı suyu ile ülke turizminin önemli merkezlerinden birisi olacak” dedi.

     UĞUR BÖCEĞİ’NE GEZELİM GÖRELİM MORALİ

Programın yapımcısı ve sunucusu Nuray Yılmaz, Mustafakemalpaşa gezisi sırasında Uğur Böceği Kültür Merkezi’ni de ziyaret etti. Burada Mustafakemalpaşalı hanımların yaptıkları eserleri inceleyen ve hayran kalan Nuray Yılmaz, “Gerçekten yaptığınıZ tüm ürünlere hayran kaldım. Hepsi de el emeği göz nuru eserler. En kısa zamanda Mustafakemalpaşa’ya tekrar geleceğim ve bu kez programıma sizleri konuk edeceğim. Başkanımız Sayın Sadi Kurtulan, bu merkezlerin ilçenin belli mahallelerine de yapılacağını söyledi. Kendisine ben sizler adına çok teşekkür ediyorum. Hanımların neler başarabildiğini burada bir kez daha gördük” dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde kara kalemden İngilizce kursuna, iğne oyasından dikiş nakışa kadar birçok konuda kurs verdiklerini belirterek, “Hedefimiz bu kursları daha en az 7 mahalleye götürmek ve tüm hanımları bu merkezlerde bir meslek sahibi yapmak. Bu konudaki çalışmalarımıza hız verdik” diye konuştu.

     Mustafakemalpaşa’nın tüm yönleriyle tanıtıldığı ‘Gezelim Programı’nın 3 hafta içerisinde TRT 1 ekranlarında yayınlanacağı ve tarihin belediye hoparlöründen ilçe halkına duyurulacağı bildirildi.


.

.

.

.