Geri Dön

Mustafakemalpaşa Tatlısına Büyük İlgi

15-02-2010 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarafından yapılan ve 14 Şubat’ta sona eren EMITT 2010 Fuarı’nda Mustafakemalpaşa tatlısı büyük ilgi

Mustafakemalpaşa Tatlısına Büyük İlgi

15-02-2010 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarafından yapılan ve 14 Şubat’ta sona eren EMITT 2010 Fuarı’nda Mustafakemalpaşa tatlısı büyük ilgi

Açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarafından yapılan ve 14 Şubat’ta sona eren EMITT 2010 Fuarı’nda Mustafakemalpaşa tatlısı büyük ilgi gördü.

Küresel çaptaki turizm sektörü için büyük önem taşıyan EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turizmcileri ağırladı. Bu yıl 14. kez kapıları açan EMİTT fuarına 60 ülkeden 3 bin 500 firma katılırken Türkiye'den de 100'ü aşkın il ve beldenin temsilcileri de katıldı. Fuarın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Ülkemizin Doğu Akdeniz’in en büyük fuarlarından biri olan EMİTT Fuarı’na ev sahipliği yapmasından büyük bir mutluluk duymaktayım” dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞA TATLISI BEĞENİLDİ

Mustafakemalpaşa Belediyesi fuarda kurduğu standla katılımcılara ve ziyaretçilere 4 gün boyunca toplam 8 bin adet tatlı ikramı yaptı. Büyük bir beğeni toplayan Mustafakemalpaşa tatlısını zaman zaman Belediye Başkanı Sadi Kurtulan kendi elleriyle ziyaretçilere ikram etti. Mustafakemalpaşa’yı hazırladıklarını kitapçıklarla tarihi ve turistik yöreleriyle fuar boyunca çok iyi tanıttıklarının altını çizen Başkan Kurtulan, “Tatlımızı da tüm katılımcılara tek tek ikram ettik ve onlara bu eşsiz lezzeti sunduk. Ayrıca hazırladığımız broşürlerle de bu eşsiz lezzeti ve yöremizi tanıtma fırsatı bulduk. Emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BURSA ADINA BİR İLK

Vali Şahabettin Harput, Bursa olarak ilk defa böylesine büyük bir organizasyona katılarak, kenti tüm potansiyeliyle tanıtmak amacıyla yaptıkları girişimden mutluluk ve onur duyduğunu belirtti. 13 firmanın katılımıyla 126 metrekarelik stantta Bursa'nın gerek öne çıkan turizm değerleri gerekse tanıtım filmleriyle insanlara ulaşacağını ifade eden Harput, "Bursa'nın adını duyan ancak göremeyen herkese Bursa'yı tüm değerleriyle sunmak ve buradan güzel duygularla çıkacak insanlarda Bursa'ya gitme arzusu yaratmak istedik. Hedefimiz Bursa'yı sadece Türkiye'de değil dünyada marka kent yapmak" dedi.

Vali Harput, dünyadaki çeşitli turizm fuarlarına da katılacaklarını dile getirerek, çok büyük zenginliklere sahip Bursa'yı turizmden hak ettiği payı alması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını kaydetti.

Bursa Valiliği’nin açtığı standta Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yanı sıra; Bursa Kafkas şekerlemeleri, Bursa İskender Kebap, Uludağ gazoz ve meyve suları, Keles Kaymakamlığı, İnegöl ve İznik Belediye standları yer aldı.