Mustafakemalpaşa’nın yıldızı parlayacak

12-03-2014 Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sadi Kurtulan, halkla kucaklaşan, dertleriyle dertlenen ve ihtiyaçlara çözüm üreten bir anlayışıyla

Mustafakemalpaşa’nın yıldızı parlayacak

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sadi Kurtulan, halkla kucaklaşan, dertleriyle dertlenen ve ihtiyaçlara çözüm üreten bir anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Başkan Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın da katıldığı ziyaretler kapsamında, 30 Mart’tan sonra Mustafakemalpaşa’ya mahalle statüsü ile bağlanacak olan Tatkavaklı ve Yalıntaş beldelerinde vatandaşlarla buluştu. Kıraathaneleri gezerek hizmet ve projelerini anlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Yasası ile birlikte merkez ve mahallelere yatırımların artacağını ve büyük bir değişimin yaşanacağını dile getirdi.   ‘Hizmet için birlik zamanı’   “Zaman, hizmet için birlik olma zamandır” diyen Belediye Başkanı Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa son 5 yılda önemli bir mesafe kat etti. En uzak mahallemizden Mustafakemalpaşa’ya gelen vatandaşımız da bu değişim ve dönüşümü görüyor. Belediye ile vatandaş arasındaki iletişim uzaklığını kaldırdık, hizmet sorumluluğu içinde güçlü köprüler kurarak insanlarımızın sesine kulak verdik. Artık herkes bize ulaşıyor. Mustafakemalpaşa, yapılan hizmetlerle canlılığını arttırdı ve Bursa’nın gözde ilçelerinden biri oldu. Şimdi daha güçlü bir şekilde Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek, Mustafakemalpaşa’nın ekonomik, eğitim ve kültürel değerlerini üretime dönüştürme zamanı geldi. Makro ölçekli projeler 30 Mart’tan sonra hayata geçirilecek. Etkin gücümüzü fırsata çevirerek, hizmet üretmek istiyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan tüm mahallelerimiz hak ettiği hizmeti alacaktır. Dağ ve ova mahallelerimiz tarım ve hayvancılık destekleriyle refahını arttıracak. Mustafakemalpaşa değerleriyle büyüyecek. Yerel yönetim olarak millete hizmete katkı koyacak her fikre açığız. Çağdaş ve katılımcı bir Mustafakemalpaşa için el ele verelim, insanlarımızı mutlu edelim” dedi.   ‘Hizmet sürecek’   Hükümetleri döneminde Bursa’ya 15 Milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise ihracatın 3 kat, dış ticaret hacminin ise 4 kat arttığını vurguladı. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada çığır açan dev yatırımlarla Bursa’nın ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Milletvekili Matlı; “Milletimiz de artık söze değil icraata bakıyor. Geride bıraktığımız 12 yılda çok yol alındı. Ülkenin dört bir yanına yatırımlar yapıldı, dev projelerle ihtiyaçların da ötesine geçiyoruz. Birilerinin hayal dahi edemediği şeyler hükümetimiz dönemlerinde gerçekleştirildi. Geçmiş yıllara nazaran ekonomimiz çok daha iyi ve daha sağlam dinamiklere sahip. Dünya global ekonomik krizi yaşarken Türkiye büyüme rekorları kırdı. Tabi bunlar kendiliğinden olmuyor. İhtiyaca cevap veren yasal değişiklikler, atılması gereken stratejik adımlar, ikili anlaşmalar gibi daha birçok boyutu olan şeyleri ustalıkla icra etmekle oluyor ve biz bunu daha da ileriye taşımanın gayretindeyiz. Türkiye bir zamanların ‘Hasta Adam’ olarak tanımlandığı bir ülke değil. 30 Mart Yerel Seçimleri’nden daha da güçlenerek çıkacağız. Hizmetlerimizle, projelerimizle Bursa kazanacak, Mustafakemalpaşa kazanacak” dedi.