Geri Dön

‘Mustafakemalpaşa’nın geleceğini kuruyoruz ’

13-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerel ve ulusal basın mensuplarına göreve geldiği 2009 yılından itibaren yapılan çalışmaları ve önümüzdeki dönemde

‘Mustafakemalpaşa’nın geleceğini kuruyoruz ’

13-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerel ve ulusal basın mensuplarına göreve geldiği 2009 yılından itibaren yapılan çalışmaları ve önümüzdeki dönemde

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerel ve ulusal basın mensuplarına göreve geldiği 2009 yılından itibaren yapılan çalışmaları ve önümüzdeki dönemde hedeflediği projelerini anlattı.
     Geride kalan 3 yıllık dönemde, ‘etkin ve sürekli hizmet’ anlayışı ile yürütülen çalışmalarla Mustafakemalpaşa’nın Bursa’da ‘sürekli gelişen ve değişen’ bir ilçe konumuna geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kazanılan büyüme ivmesinin artarak süreceğini dile getirdi.  Mustafakemalpaşa halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmadıklarını kaydeden ve seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Kurtulan, en büyük hayalinin Mustafakemalpaşa’yı her yönüyle bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı.
 
     Öncelik ulaşım ve altyapı
 
     Başkan Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Galip Çakmakçı ile birlikte basın mensuplarını sabah kahvaltısında ağırladığı toplantıda;
     2009-2011 yılları arasında yapılan; kentsel düzenlemeler, kent meydanı kapsamında yapılan yatırımlar, tarihi ve kültürel mirası koruma çalışmaları, engelliler için yapılan çalışmalar ile çevre-sağlık çalışmaları, güvenli bir kent oluşturulmasına yönelik projeler, sosyal belediyecilik hizmetleri ile kültür-sanat ve spor çalışmaları hakkında bilgiler verdi.   
     Modern kent imajına değer katacak hizmetlere ulaşım sorunlarını çözme çalışmalarıyla başladıklarını kaydeden Başkan Kurtulan, bu kapsamda tarihi Kirmasti Köprüsü ile birlikte iki köprünün daha modernizasyonunu yaparak, parke taşı ve asfaltlama hizmetlerini tüm cadde ve mahallelere taşıdıklarını ifade etti.
     Başkan Kurtulan; “ Sağlıklı ve güvenli bir ulaşımın sağlanması hedefiyle muhtelif mahalle ve sokaklarda toplam 200 bin metrekare parke taşı, 27 bin metre bordür 12 bin metre de yağmur oluğu döşenerek, 16 bin ton asfalt serilmiştir. 650 adet sokaktan 300’ünün parke döşeme işi tamamlandı. Hızla devam eden çalışmalarla ilçemizde bozuk yol, sokak, mahalle kalmayacak. Yeni dönemde de 100 bin m2 parke taşını sokaklarımıza taşıyacağız. Akademik destek alınarak hazırladığımız master ulaşım planını ise en kısa sürede uygulayarak şehir içi trafiğini rahatlatacağız. Mustafakemalpaşa’nın öncelikli sorunlarından biri olarak gördüğümüz altyapı konusunda ise önemli adımlar attık. 5 ayda alış maliyetinin yarısını karşılayan kanal temizleme aracı ile altyapı sorunlarına 7/24 acil müdahale ediyoruz. Yaptığımız yağmur suyu hattı ve kanalizasyon temizliği ile ilçemizin birçok bölgesini yağış anında ‘göl’ olmaktan kurtardık ve rahat bir kış geçirdik. Yaşam alanlarını rahat ve sorunsuz hale getirmek için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında ilçemizin altyapısını tamamen elden geçireceğiz, bunun için girişimlerimiz sürüyor.
     Enerji ve iletişim hatlarını yer altına alma çalışmalarımız başladı. İlçemizin içme suyunu karşılayan su kaynakları üzerinde çeşitli çalışmalar yapıldı ve içme suyunun daha kaliteli şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılması sağlandı. Doğalgazın her eve ulaşması içinde gerekli tüm girişimleri yaptık, birçok aile doğalgaza kavuştu. Bizler geçen süre içerisinde öncelikle acil ihtiyaçları gidermeye çalıştık. Artık yavaş yavaş söz verdiğimiz projeleri de hayata geçirmeye başladık. Hedefimiz ilçemizi hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek daha yaşanır, daha çağdaş bir hale getirmek. Bunun için de gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.
     Mart 2009 ile Mart 2012 tarihleri arasındaki mali tablo hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Sadi Kurtulan, yaklaşık 8 milyon TL’lik borcun 2 milyon TL’ye indiğini söylerken; “ Göreve geldiğimizde 3,5 milyon TL olan alacağımız 2011 yılı sonu itibariyle 4,6 milyon TL’ye yükselmiş, banka da bulunan 262 bin TL ise bugün 4,2 milyon TL’ye çıkmıştır. Mali tablomuzu yıldan yıla güçlendiriyoruz” dedi.    
 
 
     ‘Tümbüldek Kaplıcaları hayat buldu’
 
     Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ile 10 yıldır atıl durumdaki pozisyonundan kurtarılarak yeniden hizmete sunulan, Tümbüldek Kaplıcaları’nın Bursa’da termal turizmin gözde merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.
     Tümbüldek Kaplıcaları’nda yapılan yenilikleri anlatan Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın çok değerli bir jeotermal enerji kaynağına sahip olduğuna dikkat çekerek; “ Uzun yıllar hizmet veremeyen bu tesisi göreve gelir gelmez ele aldık. Vatandaşımızın istifade edebileceği bir hale getirdik. Bu tesis hem ülke ekonomisine, hem de sosyal hayatımıza renk katacaktır. Burası hem doğası, hem suyu, hem de yeşili ile üç ayrı perspektiften turizm için faydalanılabilecek bir yer. Tümbüldek Kaplıcaları’nın termal turizme yönelik katkısının arttırılması için yürütülen çalışmalara son olarak Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA)’ndan da destek geldi.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ‘ Bölge Turizm’in de Tümbüldek Kaplıcaları ile Bizde Varız’ projesi, BEBKA tarafından onaylanarak, hibe desteği kazandı. Tümbüldek Kaplıcaları’nda yer alan mevcut mekânların hizmet kalitesinin arttırılması ve kapasitesinin geliştirilmesinin planlandığı proje ile kaplıcalar bölgesi, 12 ay boyunca hizmet verecek. Tümbüldek Kaplıcaları ve hemen yakınında bulunan Suuçtu Şelalesi’nin turizm potansiyelini arttırmak için gereken tüm çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
     Uğur Böcekleri çığ gibi büyüyor
 
     İlki 2009 yılında açılan ‘Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nin bugün 8 şubeyle, 20 farklı branşta, 2 bin kişiye eğitim vermeye devam ettiğini söyleyen Başkan Kurtulan, merkezlerin Mustafakemalpaşa’ya sosyal ve kültürel alanda çok şey kattığını dile getirdi.
     Başkan Sadi Kurtulan; “ Çeşitli kurslarda eğitim gören bin kursiyerimiz geçmiş dönmelerde mezun olarak, sertifika aldı. Halen 2 bine yakın kursiyerimiz eğitimlerine devam ediyor. Onlar içinde Haziran ayında güzel bir sergi etkinliği düzenleyeceğiz. Şimdiki hedefimiz, kursiyerlerimizin ürünlerinin satışını yapmak. Bu ürünleri pazarlayacağımız yerleri arıyoruz, kısa sürede ev hanımlarımız ailelerine maddi yönden destek olacak. Bir aile havasının olduğu bu merkezlerde birlikte çalışarak, Mustafakemalpaşa’yı sanatta, sporda, kültürde ve iletişimde geleceğe, çocuklarımızı da yarınlara taşıyacağız” dedi.
 
     Şişe kapakları engellilere umut oluyor
 
     Toplantı da, sosyal belediyecilik ağını genişletmek için bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Kurtulan, özellikle engelliler için başlatılan ve çığ gibi büyüyen kapak toplama kampanyası ile birçok engelli vatandaşa tekerlekli sandalye alındığını söyledi.
     Başkan Kurtulan, yardımlaşmayı güçlendirmek amacıyla ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hazırlanan El Ele Mağazası ile 3 bin 500 kişiye eşya, ev bakım ve onarım yardımı yapıldığını, Gıda Bankası’ndan ise her ay ortalama 300 kişinin faydalandırıldığı bilgisini verdi.
     Başkan Sadi Kurtulan ayrıca, İŞ-KUR ile ortaklaşa düzenlenen çeşitli kurslarla ilçede yaşayan vatandaşlara çeşitli meslek dallarında eğitim vererek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına aracı olduklarını söyledi.
     ‘Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat’ kampanyası ile sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını da ifade eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yapımı süren Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte sokaklardaki sahipsiz hayvanlara; gündelik yaşam alanları içerisinde, insanlarla diğer hayvanlara tehlike teşkil etmemeleri ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için iyileştirme ve bakım işlemleri yapılmaya başlanacağını belirtti.  
 
     Kültürel zenginlikler kitaplaşıyor
 
     Belediye’nin sürdürdüğü sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda da bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın bütün değerlerinin, kültürel ve ekonomik zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması amacıyla 10 kitabın yayınlandığını ayrıca bilim adamları, akademisyenler ve sanatçıların katıldığı bir ‘Kirmasti Sempozyumu’ ile daha da aydınlatıldığını ifade etti.  
     Başkan Kurtulan; “ Yeni kurulan Belediye Mehter Takımımız ve Türk Sanat Müziği Koromuz da kültürümüzün sanatsal, tarihi zenginliklerini, büyük ilginin gösterildiği çeşitli etkinliklerde sahne alarak ilçe halkı ile paylaşıyor” dedi.
 
     Belediyespor marka olma yolunda
 
     251 lisanslı sporcusu ile basketbol, tekvando, karate, güreş, atletizm, bilardo ve masa tenisi dallarında faaliyet gösteren Mustafakemalpaşa Belediyespor ise 10 yıldır gençlere spor imkânları sunmaya devam ediyor.
     Katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler elde eden Mustafakemalpaşa Belediyespor’un ilçenin gurur kaynağı olduğunu belirten Başkan Sadi Kurtulan; “ İlçemizde spora yönelik büyük bir potansiyel var. Genç nüfus sayımız çok fazla. Bu yıl 20. yılını kutlayacak olan TATLITOP Basketbol Şöleni bunun en güzel örneği. Güçlü altyapısı ile yetiştirdiğimiz sporcularımızın kazandıkları başarılar, hem bizleri mutlu ediyor hem de birçok gencimize örnek oluyor. Belediyespor’un imkânlarını arttırarak şampiyon sporcular yetiştirmek hedefindeyiz. Ayrıca Uluslararası Dama Şampiyonası’nın bu yıl 13.sünü düzenleyeceğiz. ‘Dama’nın Kırkpınarı’ olarak adlandırdığımız bu güzel organizasyona her yıl birçok ülkeden damacılar katılıyor” dedi.
 
 
     Mustafakemalpaşa’ya marka projeler
 
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sosyal ve kültürel yaşam alanlarının arttırılmasına yönelik hedeflerinin öncelikli hizmetler arasında bulunduğunu söylerken, bu kapsamda mimari projesi tamamlanarak, STK’lara tanıtılan ‘Mustafakemalpaşa Deresi ve Çevresi Rekreasyon Düzenleme Projesi’ için önemli adımlar attıklarını dile getirdi.
     Mustafakemalpaşa’yı ikiye ayıran Kirmasti Deresi ve çevresinin de hazırlanan rekreasyon projesi ile sosyal yaşantının canlanacağını, köprü ve regülatör arasındaki sahil bandının; yürüyüş yolları, çay bahçeleri, kafeteryalar, oyun alanları ve peyzaj düzenlemeleri ile donatılarak, Mustafakemalpaşa’ya yakışır bir yaşam merkezi kazandıracaklarını belirtti.
     Mustafakemalpaşa’da yapımının ardından 17 yıldır kullanılmayan Etibank karşısındaki yüzme havuzu ve spor kompleksinin de belediyeye devredildiğini dile getiren Başkan Kurtulan, 37 dönümlük alanı halkın kullanımına açmayı hedeflediklerini kaydetti.
     Başkan Sadi Kurtulan; “ Gayretli çalışmalarımızın ardından 49 yıllığına kiraladığımız bu alanı, uygulanacak proje ile Mustafakemalpaşa’nın hizmetine sunmayı istiyoruz. Şehrin en gözde yerinde bulunan bu tesis ile birlikte belediyemiz bölgede 60 dönümlük bir alana sahip oluyor. Tüm bu alanı içine alacak şekilde uygulanacak proje ile Mustafakemalpaşa’nın çehresi değişecek. Vatandaşlarımıza modern donanımlı bir spor tesisi kazandırmak en büyük hayalimiz. Bu güzel alanı spor, yaşam ve gençlik merkezi haline getireceğiz” dedi.
 
     Adnan Menderes Meydanı ilçenin kalbi olacak
 
     Geçtiğimiz yıl Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla açılan yeni Belediye Hizmet Binası’nın ardından projenin ikinci ayağı olan Adnan Menderes Meydanı için geri sayım başladı.
     6 bin 500 metrekarelik meydan ve alışveriş ile iş merkezlerinin yer alacağı projenin ikinci etabı için düğmeye bastıklarını dile getiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ En önemli projelerimizden birisi olan ‘Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı’ projemizi etap etap hayata geçirdik. Altı ay gibi kısa bir sürede ilk etap olan Belediye Hizmet Binası’nı hizmete açtık, şimdi sıra da Adnan Menderes Meydanı var. Belediye eski hizmet binası, kültür merkezi ve sinemanın bulunduğu alanın yıkım çalışmaları başlatıldı.
     Bu meydan tamamen bittiğinde, çevresinde yer alan alışveriş merkezi ve iş yerleri ile Mustafakemalpaşa’nın kalbinin attığı yer olacak” dedi.  
     Toplantı da basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Kurtulan, özellikle altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için uluslar arası kredi finansmanını sağlama girişimlerinin devam ettiğini, yıkılacak Kültür Merkezi’nin yerine ise Etibank karşısındaki alana çok amaçlı bir yapı inşa etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
.
.