Mustafakemalpaşa’nın geleceği çalıştayda ele alınıyor

04-09-2012 Mustafakemalpaşa’nın sosyal, ekonomik, mekânsal ve kültürel yönleri, konularında uzman isimlerin ve kanaat önderlerinin katılacağı ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı’nda ele alınacak.

Mustafakemalpaşa’nın geleceği çalıştayda ele alınıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Grubu ve Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı’, 8 Eylül Cumartesi günü yapılacak.
     3 oturumda yapılacak olan çalıştay, Mustafakemalpaşa’nın sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikalar arasında önceliklerin belirlenerek bu doğrultuda çözüm önerileri üretilmesine imkân tanıyacak.
     8 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 9.00’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda açılışı yapılacak olan Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı’nın ilk oturumunda, Mustafakemalpaşa’nın güçlü ve zayıf yönleri ile birlikte gelişimine ilişkin fırsat ve tehditler ele alınacak.
     Proje önerilerinin masaya yatırılacağı çalıştayın ikinci oturumunun ardından son bölümde ortaya çıkan projelerin tanıtımı ve seçimi yapılacak.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilk kez düzenlenen bu çalıştayın son derece önemli olduğunu söylerken, ortaya çıkacak fikirlerin Mustafakemalpaşa’nın geleceği için bir yol haritası olacağını dile getirdi.
     Başkan Kurtulan; “ Sürdürülebilir kalkınma yalnızca bugünün değil, geleceğin yaşamını ve kalkınmasını planlamak ve bu yönde programlar oluşturmaktır. Çalıştay ile Mustafakemalpaşa’nın kalkınma vizyonunu belirleyerek, bu yönde güçlü ve olumlu adımlar atmayı hedefliyoruz” dedi.