Mustafakemalpaşa’nın Fransa’dan gelen konukları

27-07-2011 Paris Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Müşavirliği’nin düzenlediği ‘Kuran Kursu, Dini ve Milli yerlerin Tanıtılması’ ile ilgili gezi kapsamında Mustafakemalpaşa’ya gelen öğrenci

Mustafakemalpaşa’nın Fransa’dan gelen konukları

Paris Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Müşavirliği’nin düzenlediği ‘Kuran Kursu, Dini ve Milli yerlerin Tanıtılması’ ile ilgili gezi kapsamında Mustafakemalpaşa’ya gelen öğrenci grubu, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 35 günlük bir gezi programı çerçevesinde Mustafakemalpaşa’ya da gelen grup ile Tümbüldek Kaplıcalarında öğle yemeğinde bir araya geldi. Paris Başkonsolosluğu sorumluluk bölgesinde bulunan okullarda eğitim gören gurbetçi çocuklardan oluşan 80 kişilik grup Bursa’da İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezip inceliyor. Mustafakemalpaşa’da Lalaşahin türbesi, Şehitlik, Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcalarını gezen grup, gördükleri tarihi ve turistik güzellikler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi ve önümüzdeki günlerde tekrar gelmek istediklerini belirttiler.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “İlçemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiniz ve gördünüz. Şimdi Fransa’ya döndüğünüzde bu güzellikleri orada anlatın ve ilçemizin tanıtımına, anavatanınızın tanıtımına katkıda bulunun. Bizler sizleri önümüzdeki yılda burada ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

.