Geri Dön

Mustafakemalpaşa’nın Çocukları Mustafa Kemal’in Yolunda

10-11-2009 organizasyonu ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 65 öğrenci 09 Kasım’da Ata’nın huzuruna çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü ilk

Mustafakemalpaşa’nın Çocukları Mustafa Kemal’in Yolunda

10-11-2009 organizasyonu ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 65 öğrenci 09 Kasım’da Ata’nın huzuruna çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü ilk

Belediyemiz organizasyonu ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 65 öğrenci 09 Kasım’da Ata’nın huzuruna çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü ilk kez görmenin heyecanı ve mutluluğu ile 09 Kasım 2009 Pazartesi sabahı saat 03:30’da belediye önünde toplanan öğrencileri Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yolcu etti.

Gözlerde merak ve kalplerdeki heyecanla 7 saatlik yorucu yolculuk Anıtkabir’e varıldığında yerini huzura ve mutluluğa bıraktı. Önde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Tören komutanı ile birlikte ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağı ile merdivenleri adım adım çıkan çocuklar, Atatürk’ün emanetini geleceğe taşıyacak olmanın gururuyla Ata’nın huzurundaydı. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan Anıt Defterini Tüm Mustafakemalpaşalı çocuklar adına "Gazi Mustafa Kemal Atatürk İsmini taşımakla büyük onur duyduğumuz Mustafakemalpaşa’nın genç Mustafakemalleriyle bugün huzurundayız. En büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak ve yüceltmek en büyük idealimiz ve ülkümüzdür. Bütün Mustafakemalpaşalıların bize bıraktığın emanetinin ve ilkelerinin ışığında hiç durmadan yürüyeceklerini en içten duygularla size takdim ediyoruz” cümlelerini yazarak imzaladı.

Oldukça duygulu anların yaşandığı ve çocukların hayatlarında unutamayacağı anılardan biri olarak yerini alacağı Anıtkabir ziyaretinde Atatürk’ün hayatından, Kurtuluş Mücadelesine, Çanakkale Savaşları’na kadar Türk tarihinin önemli dönemlerine ait hatıraların, belge ve fotoğrafların yer aldığı; çeşitli canlandırmaların yapıldığı Anıtkabir Müzesi de gezildi.

Anıtkabir gezisinin ardından tüm öğrenciler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti. Ak Parti Milletvekilimiz Ali Koyuncu ve danışmanı Aydın Kol tarafından karşılanan öğrenciler ilk önce meclis salonunu gezerek yetkililer tarafından salon hakkında bilgiler aldı. Daha sonra tüm öğrenciler meclisin yemek salonunda Milletvekilimiz Ali Koyuncu ile birlikte öğle yemeği yedi. Ardından komisyon odaları ve şeref kapısının yer aldığı bölümler ziyaret edildi. Misafirlerini KİT (Kamu İktisadi teşebbüsleri) Komisyonu Toplantı Salonunda ağırlayan Ali Koyuncu öğrencilere, Milletvekillerinin görevlerini, kanun çıkarılması için öncelikle neler yapıldığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini anlattı. Hoş sohbet ve sorularla geçen toplantıda çocuklar bulundukları konumdan dolayı oldukça mutluydu.

Programın sonunda Milletvekilimiz Ali Koyuncu, Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan, görevli öğretmen ve öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla birlikte Anıtkabir ve Meclis gezisi sona ererken, çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.