Geri Dön

‘Mustafakemalpaşa’nın çehresi değişecek’

28-11-2012 Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile görüştü.      Başkan Sadi Kurtulan,

‘Mustafakemalpaşa’nın çehresi değişecek’

28-11-2012 Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile görüştü.      Başkan Sadi Kurtulan,

     Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile görüştü.
     Başkan Sadi Kurtulan, Balkanlar’daki Türk kültürüne sahip çıkarak, ülkeler arasındaki dostluk bağlarını geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin açılışı için Mustafakemalpaşa’ya gelen Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
 
     ‘Kültürümüzü yaşatacağız’
 
     Rumeli topraklarının nefesini, ruhunu özverili çalışmalarla Mustafakemalpaşa’da yaşatmaya çalışanların her zaman yanında olduklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan ; “ Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bin yıllık bir kültürdür. Rumeli topraklarında atalarımızın ayak izleri var. O izleri bugün de takip eden torunları var. Bu torunların başında bulunan Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, Balkan coğrafyasında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı tüm Mustafakemalpaşalılar adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
     “Mustafakemalpaşa için ne yapsak azdır”
 
     Hem Bursa’da hem de Balkanlar’da 9 yıldır yapılan çalışmalarda emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını anlatan Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın Balkanlara yapılan yatırımlarda öncü ve lider bir konuma ulaştığını söyledi.
Balkanlarla ilgili çalışmalarda hem ilçe belediyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının hem de işadamlarının desteğini aldıklarını dile getiren Başkan Altepe; “Onlarca yıldır uzak kaldığımız Balkanlarla ilişkilerimizi geliştirmenin yanı sıra Bursa’nın güzel ilçesi Mustafakemalpaşa ile de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mustafakemalpaşa için ne yapsak azdır. Yeni yasadan sonra Mustafakemalpaşa’da Büyük Şehir’in sınırlarına dâhil olacak ve kısa zamanda yapılacak yatırımlarla büyük değişime uğrayacak. Bu ilçe, üretimin de önemli bir merkezi olacak” dedi.
     Büyükşehir Belediyesi’nin hem Bursa’da hem de Balkanlarda önemli işlere imza attığını ifade eden Başkan Recep Altepe; “Mustafakemalpaşa’da ecdadımızın kültürü, açılışını yaptığımız bu dernekte yaşayacak. Bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak hem kültürümüze sahip çıkmak hem de ülkeler arasındaki dostluk bağlarını daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.
     Bursa’nın Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı ve Balkanlara hassasiyetle yaklaşan bir kent olduğunu belirten Başkan Altepe; “Balkanlarla bütünleşmiş bir kent olan Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında da bir dostluk köprüsü kurdu. Balkanlara ve insanlarımıza sahip çıkma ve bu kültürü yaşatma noktasında bizlere çok görev düşüyor. Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız bu güzel topraklarda dostluk rüzgârları estirmek istiyoruz. Bursa ve Mustafakemalpaşa her zaman Balkanların yanında. Her zaman oradaki akrabalarımıza moral vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
     Ziyarette çalışmalarını ve projelerini anlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Recep Altepe’ye kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.
 
.
.
.
.
.
.
.