Mustafakemalpaşa mermeri fuarın gözdesi

01-12-2015 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Blok Mermer Fuarı'nı ziyaret etti. TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası

Mustafakemalpaşa mermeri fuarın gözdesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Blok Mermer Fuarı'nı ziyaret etti. TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlanan Bursa Blok Mermer Fuarı 2015 Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı, 25-28 Kasım 2015 tarihleri arasındaki gerçekleştirildi. 1milyar dolarlık iş hacmine imkan veren fuara, 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilcisi katıldı. 870 blok mermerin, 600'ün üzerinde renk ve desenin sergilendiği platform, 34 ülkeden 14.728 profesyonel tarafından ziyaret edildi. Sektör temsilcilerinin yüzünü güldüren 2015 Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa mermerciliğinin dünya çapında yükselen bir değer olduğunu söyledi. Mustafakemalpaşa Mermerciler İhtisas OSB'den Çift Yıldız, Topkara ve Sintaş firmalarının katıldığı fuarda sektör temsilcileri ile görüşen Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'dan çıkarılan rezerv miktarının 75 milyon m3 olduğunu ve yaklaşık 100 yıllık rezerv ihtiyacını karşılayacak şekilde mermer bulunduğunu belirtti.   'İşbirliği, yatırımı arttırır'   Bursa Blok Mermer Fuarı'nın Mustafakemalpaşa mermerinin tanıtımı ve ticaret potansiyelinin oluşumu için büyük bir imkan sunduğunu dile getiren Başkan Kurtulan; " Mustafakemalpaşa Mermer OSB, başta rezerv miktarı olmak üzere konum ve avantajları ile madencilik sektöründe son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdi. 1998 yılından beri planlı bir şekilde sanayileşmesini sürdüren Mermer OSB'de yatırımlar arttıkça Mustafakemalpaşa'nın kaliteli beyaz ve bej mermeri tüm dünyaya yayılacaktır. Mermer yatırımcılarının bölgeye teşviki için kamu kurum ve kuruluşları ve STK'ların  işbirliğine ihtiyaç var. Yer altı kaynaklarımızı çevreye zarar vermeden, profesyonelce değerlendirerek ekonomiye kazandırmalıyız" dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, mermer imalat sektörü ve ihracata katma değer oluşturan fuarda, organizasyon ve üretim ekipmanları hakkında sektör temsilcilerinden bilgiler aldı.