Geri Dön

Mustafakemalpaşa'lılar tiyatroya doydu

15-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Nokta Tiyatrosu oyuncuları tarafından çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik oyunlar sahnelendi.      Türk

Mustafakemalpaşa'lılar tiyatroya doydu

15-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Nokta Tiyatrosu oyuncuları tarafından çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik oyunlar sahnelendi.      Türk

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Nokta Tiyatrosu oyuncuları tarafından çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik oyunlar sahnelendi.
     Türk Tiyatrosu’nda ‘Nokta ile Virgül’ tiplemesiyle tanınan Bursalı ünlü tiyatro
oyuncusu Abdullah Şahin’in kurduğu Nokta Tiyatrosu, 3 farklı oyunu farklı seanslarla ücretsiz olarak seyirci ile buluşturdu.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde çocuklar ve gençler için sahnelenen ‘Aloo Orası Neresi’ ve ‘Umutlar Ölmesin Gençlik Çıkmazı’ adlı oyunlar büyük beğeni topladı.
Komedi Kulüp 2011 Yılı Güldürü Ödülü’nü kazanan ‘Enayiler Kralı’ adlı oyun ise akşam seansında perdelerini yetişkinler için açtı.
     Tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunu; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, TSO Başkanı Şenol Önal ve belediye meclis üyeleri de izledi.
     Abdullah Şahin’in yazıp yönettiği ve rol aldığı komedi türündeki 2 perdelik oyunda; İlhan Daner, Özlem Savaş, Yalçın Kaftanoğlu, Emin Özbey ve İrem Mercan sahne aldı.
Yılların tiyatro oyuncusu Abdullah Şahin’in kendi hayatından kesitlerle bugünün Türkiye’sini seyircilerle sohbet ederek güldürü öğeleriyle anlattığı oyun, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
     İki saatlik oyunun ardından oyunculara çiçek takdim eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk Tiyatrosu’na emek verenleri saygı ile andıklarını söyledi.
     Oyunculara teşekkür eden Başkan Kurtulan; “ Kültürel ve sanatsal çalışmaları, etkinlikleri desteklemek, bir kenti ayakta tutacak dinamiklerin başında geliyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak, sanatsal aktivitelerle halkımızı buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
     Oyunlara gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu ifade eden tiyatro sanatçısı Abdullah Şahin ise; “ Bizi, öğrencilerimiz ve halkımızla buluşturan Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
.
.
.
.