Geri Dön

Mustafakemalpaşa, Kosova Kültür elçilerini ağırladı

23-08-2010 Belediyesi, Kosova Gilan Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekiplerini ağırladı. Ekip, Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcalarına hayran kaldı.   Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kosova Gilan Belediyesi’nin

Mustafakemalpaşa, Kosova Kültür elçilerini ağırladı

23-08-2010 Belediyesi, Kosova Gilan Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekiplerini ağırladı. Ekip, Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcalarına hayran kaldı.   Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kosova Gilan Belediyesi’nin

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kosova Gilan Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekiplerini ağırladı. Ekip, Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcalarına hayran kaldı.

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kosova Gilan Belediyesi’nin kültür elçilerini ağırladı. Kosova Gilan Kültür Müdürü Selver Celiyli, Kosova Üniversiteleri Öğrenci Birlik Başkanı Selim Doku, Başkan Yardımcısı Albulena Beğta, Gilan Gençlik Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Xhevahire Süleymani, Buyar Hazıri, Kosova Tiyatroları Bölüm Başkanı Ekrem Sopi, Bursa Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Genel Sorumlusu Ayhan Yılmaz’dan oluşan ekibi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan karşıladı. Belediye binasında verilen ‘kahve’ molasının ardından ekip, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yöre ziyaretlerinin startını verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Bursa’ya geldiklerini söyleyen Kosova Gilan Belediyesi Kültür Müdürü Selver Celiyli, “Bize gösterilen ilgiden çok mutlu olduk. Burada kendimizi evimizde gibi hissettik” dedi.

Mustafakemalpaşa’da ilk önce SEK Süt Fabrikasını gezen ekip, üretim hakkında bilgi aldılar. Daha sonra ilçenin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Suuçtu Şelalesi’ni gezen Kosova Kültür ekibi, buradaki doğal güzellik karşısında hayran kaldıklarını belirttiler. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren ekip, gördükleri güzellikleri ülkelerine gittiklerine herkese anlatacaklarını söylediler.

Günün yorgunluğunu akşam Öğretmenevi’nde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın da katılımı ile yenilen akşam yemeği ile atan ekibe, yaklaşık 3 nafta önce Gilan’a giden Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Müziği Korosu ekibi de katıldı ve orada başlayan dostluklar Öğretmenevi bahçesinde daha da ilerletildi. Günün yorgunluğunun ardından sabah kahvaltısında Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile bir kez daha bir araya gelen ekip, gösterilen ilgi nedeniyle teşekkürlerini iletti. Kosova Gilan Belediyesi Kültür Müdürü Selver Celiyli, “Öncelikle bizi sıcak bir ilgiyle ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Burada kendimizi evimizde gibi hissettik. Bu ülkeyi, bu yerleri kendi yerimiz, kendi evimiz gibi görüyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, Kosova’nın kalplerinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Bu gelişler gidişler bizler için çok önemli. Var olan dostluğumuzu, kardeşliğimizi daha da ileri noktalara taşımalıyız. Burada hangi eve giderseniz gidin, dili, dini, kardeşliği, dostluğu ile kendinizi evinizde hissedersiniz. Hiçbir fark göremezsiniz. Bu da her şeyi zaten ortaya koyuyor. Bizler et ve tırnak gibiyiz. Kosova, Makedonya, Türkiye kardeştir ve hep öyle kalacaktır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan daha sonra Gilan Belediyesi Kültür Müdürü Selver Celiyli’ye bir tablo ve ilçenin flamasını hediye etti.