Geri Dön

Mustafakemalpaşa kitap okudu

14-06-2016

Mustafakemalpaşa kitap okudu

14-06-2016

Öğrencilerin aileleriyle birlikte kitap okumaları hedefiyle hayata geçirilen ' Mustafakemalpaşa Okuyor' projesinde dereceye girenler ödüllendirildi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin de desteklediği projenin ödül töreni TSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl 3'üncüsü yapılan Mustafakemalpaşa Okuyor törenine; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, daire amirleri, TSO ve OSB yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, gelişmiş ülkelerin sahip oldukları bilgilerin % 60’ını okuyarak elde ettiğini söyledi.

Efe; "  İlk emri 'Oku! ' olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Günümüzde birçok aile, çocuklarının kitap okumamasından şikâyetçidir. Kitap okurken sıkılan çocuk, nedense saatlerce televizyon ya da bilgisayar karşısında sıkılmaz. Bilgisayarda oyun oynayarak, televizyon seyrederek büyüyen çocuklarımız gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın sağladığı imkânlardan mahrum kalmaktadırlar. Kitap okuma alışkanlığı kavramlarını eğlenceli bir etkinlik aracılığıyla çocuklara benimsetilmesini hedefleyen bu projeye katılan öğrencilere ve destek veren kurumlara teşekkür ediyorum " dedi.

 

'Okumak, gelecektir'

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise kitap okumanın geleceğe hazırlanmada en büyük  basamak olduğunu belirtti.

Başkan Kurtulan; " Çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimizin daha aydınlık olmasının yolu ise kitap okumaktan geçiyor. Bizlere yaşamı sevdiren, iyiyi, güzeli bulmamıza yardımcı olan kitap okuma sevgisini daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılarsak, ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır. Bu güzel etkinliği de bunun bir adımı olarak görüyoruz. Çocuklarımızı okumaya sevk edecek bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz " dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında; " Teknolojinin hayatımızda bu kadar yoğun olmadığı dönemlerde kitap okumak çok büyük bir keyifti. Ancak günümüzde teknoloji gençleri daha çok meşgul ediyor ve bir anlamda da yoruyor. Bu tür güzel organizasyonlar önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek devam ettirilmelidir " dedi.
1136 kişinin katılım gösterdiği projede kategorilerde dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verilirken, yıl boyunca yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerle yarışmaya destek veren kurumlara da teşekkür plaketi takdim edildi.