Geri Dön

Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Deresi hayat bulacak

29-02-2012 boynundaki gerdanlık parlıyor   Mustafakemalpaşa Belediyesi, çağdaş kent-çağdaş yaşam anlayışıyla Mustafakemalpaşa’nın çehresini değiştirecek büyük bir projeyi hayata geçiriyor. İlçenin can damarlarından biri olan

Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Deresi hayat bulacak

29-02-2012 boynundaki gerdanlık parlıyor   Mustafakemalpaşa Belediyesi, çağdaş kent-çağdaş yaşam anlayışıyla Mustafakemalpaşa’nın çehresini değiştirecek büyük bir projeyi hayata geçiriyor. İlçenin can damarlarından biri olan

Mustafakemalpaşa’nın boynundaki gerdanlık parlıyor
 
Mustafakemalpaşa Belediyesi, çağdaş kent-çağdaş yaşam anlayışıyla Mustafakemalpaşa’nın çehresini değiştirecek büyük bir projeyi hayata geçiriyor.
İlçenin can damarlarından biri olan ve iki yakayı birbirinden ayıran Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Deresi, tanıtılan rekreasyon projesi ile ilçenin sosyal yaşantısının canlandırılmasına büyük katkı sağlayacak.
Kentsel kimliğe ve modern yaşama katkıda bulunacak sağlıklı bir çevre oluşturulması temel alınarak hazırlanan ‘ Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Deresi ve Çevresi Rekreasyon Düzenleme Projesi’, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Hazırlanan proje ile modern kent imajına değer katacak olan dere ve çevresi, gerek görsel, gerekse de kullanım olarak yepyeni bir görünüme kavuşturulmuş olacak.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Tatkavaklı Belde Belediye Başkanı Orhan Alper, Çeltikçi Belde Belediye Başkanı İzzet Dede, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Öz, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Önal, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Semih Koyuncu ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selçuk Algun, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Şeref Erdoğan, AK Parti, MHP, DP ve HAS Parti İlçe Başkan ve yöneticileri, Gelişim Derneği Başkanı Burak Ergün ve yönetim kurulu üyeleri, Doğader Temsilcisi Seyit Ali Geçici, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, Tema Derneği Başkanı Necati Özyiğit, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.
Mustafakemalpaşa’nın geleceği için düşünülen projeleri, ilçe kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu, beklenti ve önerilere açık olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni hedefler ve projeler ile Mustafakemalpaşa’nın büyük bir atılım içinde olduğunu vurguladı.
‘Herkesin hayalini gerçekleştiriyoruz’
 
Mustafakemalpaşa’nın geleceğinde nefes alacak yerlerden biri olarak düşünülen köprü ile regülatör arasındaki merkezi, vatandaşların hizmetine açmak için verdikleri sözü hayata geçirmede büyük bir yol kat ettiklerini dile getiren Başkan Kurtulan şöyle konuştu;
“Bu projeyi, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmek isteyen Mustafakemalpaşalı iş adamları ve girişimcilerin onayına sunduk, bu yolu açtık. Üzerinde uzun yıllardan beri çalışılan, herkesin hayal ettiği, yapmayı arzuladığı, fakat basit ve bürokratik engeller nedeniyle gerçekleştiremediği bu projeyi, el birliği ile, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirmek istiyoruz. Güzel iş yapmak için her şey hazır. İletişim ve birlik içerisinde üretme ruhunu kazanarak, Mustafakemalpaşa için daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin verimli bir bölgesi olan Mustafakemalpaşa’nın dünya ile uyum içinde olması artık kaçınılmaz. Bizdeki güzellikleri diğer insanlarla paylaşmak, o insanlara zemin hazırlamak görevimiz. Bundan sonra da hazırladığımız projeleri halkımızla paylaşarak, görüşleri ve önerileri almaya devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki yaptığımız her iş, toplumun yararı içindir. Bizim toplumumuz durağan değil dinamik bir yapıya sahiptir. Sınırları, Türkiye sınırlarını aşmış bir müteşebbis grubumuz var. Artık esnafı, işvereni ve genç girişimcisi ile bu ülkeyi ileriye taşımak görevimiz. Bu proje içinde Mustafakemalpaşalıların maddi manevi katkılarını bekliyorum. Projenin hazırlanmasında başta büyük emeği olan Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek’e ve onun yol göstericiliğinde bize bu projemizi hazırlayan ve bu ilçeyi geçmişten de çok iyi tanıyan Mühendislik Fakültesi’nden Doç Dr. Murat Taş ve eşi Doç Dr. Nilüfer Taş’a teşekkür ediyorum.”
‘Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Deresi ve Çevresi Rekreasyon Düzenleme Projesi’ni hazırlayan Doç. Dr. Murat Taş, toplantıda katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi.
Doğa güzelliği ve yamaçları itibari ile ‘Mustafakemalpaşa’nın Gerdanlığı’ olarak tanımladığı köprü ve regülatör arasındaki sahil bandının mimari proje ile Mustafakemalpaşa’ya yakışır bir yaşam merkezi haline geleceğini söyleyen Doç Dr. Murat Taş, yürüyüş yolları, çay bahçeleri, kafeteryalar, oyun alanları, peyzaj düzenlemeleri ile bölgenin cazibe merkezi olacağını kaydetti.
 
‘Kule Restaurant ve Ada Cafe’
 
Doç. Dr. Murat Taş, konuşmasında proje üzerindeki en önemli noktaların kule restoran ve ada kafe olduğuna dikkat çekti.
Sahil bandının, dere yatağına ve ağaçlara dokunulmadan uygulanacak proje ile Mustafakemalpaşalılara her yönden rahat bir yaşam alanı sunacağını dile getiren Doç Dr. Taş, şunları kaydetti; “ Debboy bayırına yapılacak Kule Restoran, Avrupa kentlerindeki şehrin simgeleri gibi Mustafakemalpaşa’nın nirengi noktası olacak. 40 metre yükseklikteki bu kule de; restoran, salon, kafeterya, otopark ve havuz bulunacak. Ayrıca Amfi Tiyatro da, daha fazla atıl durumda kalmaması ve alanın tamamının kent bütünü için kullanılabilirliğinin sağlanması için rekreasyon projesine dahil edildi. Burada da yaşam merkezi oluşturuldu. Proje üzerindeki en köklü çalışma ise derenin ortasında bulunan ada üzerinde yapıldı. Bu adanın, kot farkı da düşünülerek vatandaşların kullanıma açılması düşünüldü. Dere suyu yüksekliğinin bir sorun oluşturmayacak şekilde ada da yürüyüş alanları ve kır kahvesi olacak. Ulaşım ise iki noktada yapılacak köprüler ile sağlanacak. Mustafakemalpaşalılar, Amfi Tiyatro ve Kule Restoran’a gidebilmek için ise proje dâhilinde yapılacak olan teleferiği kullanacak. Proje de ayrıca, “Hemşehri Dernekleri” için bürolar ve 15adet balık satış dükkânı da bulunuyor. Çok kapsamlı bir şekilde hazırlanan projenin, Mustafakemalpaşa’ya ciddi anlamda güzellik katacağına inanıyorum.”
‘Mustafakemalpaşa Deresi ve Çevresi Rekreasyon Düzenleme Projesi’nin her yönüyle tanıtıldığı toplantı da söz alan katılımcılar ise görüş ve önerilerini açıklarken, projenin Mustafakemalpaşa’nın geleceğine damga vuracağını dile getirdiler.
 
 
.
.
.
.
.