Geri Dön

Mustafakemalpaşa 'Kardeşlik İftarı'nda buluştu

21-06-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, birlik, beraberlik ve rahmet ayı Ramazan'da kurduğu gönül sofrasında şehit ve gazi aileleri ile yetim ve engellileri buluşturdu.

Mustafakemalpaşa 'Kardeşlik İftarı'nda buluştu

21-06-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, birlik, beraberlik ve rahmet ayı Ramazan'da kurduğu gönül sofrasında şehit ve gazi aileleri ile yetim ve engellileri buluşturdu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, birlik, beraberlik ve rahmet ayı Ramazan'da kurduğu gönül sofrasında şehit ve gazi aileleri ile yetim ve engellileri buluşturdu.

Adnan Menderes Meydanı'ndaki 1700 kişilik iftar programına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, şehit aileleri, gaziler, yetim ve engelli vatandaşlar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatı temsilcileri, daire amirleri ve belediye personeli katıldı.

İftar yemeğinde masaları tek tek dolaşarak konuklarla sohbet eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan gecede yaptığı konuşmada, Ramazan-ı Şerif'in güzelliklerini paylaşmanın mutluluğunu duyduklarını söyledi.  

 

'Güzellikleri birlikte çoğaltacağız'

 

Ramazan ayında Mustafakemalpaşa'da gönül ve ruh birliğinin güzel örneklerini yaşadıklarını söyleyen Başkan Kurtulan; " Biz büyük bir milletiz. Her zaman her sahnede bunun örneğini gösteriyoruz. Bu müstesna günler, binlerce yıllık kültürüyle geçmiş ve geleceğini buluşturan milletimizin birlik ve beraberlik ruhuna güç katıyor. Ülke sınırlarımızı cansiperane koruyan asker, polis ve korucumuzla birlikte bu ülkenin birliği için mücadele edenlere bizler de dualarımız ve çalışmalarımızla destek veriyoruz.  Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün artırmak, ortak noktalarımızı, bizi bir arada tutan değerlerimizi çoğaltmak hepimizin görevidir. Bunun yolu da geçmişten bugüne kadar bize emanet olan güzelliklerin yaşatılmasından geçmektedir. Ülkemizin  her santimetre karesinde şehitlerimizin ve gazilerimizin izleri var. Milletimiz, kahramanlarının fedakarlılarını hiç unutmayacak, ailelerini de yalnız bırakmayacaktır. Bizim hizmet anlayışımız, insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırma, sorunlara çözüm üretmeye dayalıdır. Engel ve engelli kavramı insanların zihinlerinde vardır. Üreten, ürettiklerini toplumla paylaşanlar için hiçbir engel yoktur. Bu noktada engellilerimizin hayatlarını renklendiren, sosyal yaşama adaptasyonlarını kolaylaştıran bir çok adım attık. Bunun yanı sıra yetim çocuklarımıza da yılın 365 günü maddi ve manevi desteğimizi sürdürüyoruz. Hz. Peygamber efendimizin de yetim olduğunu düşündüğümüzde bu kavramın ne kadar kutsal olduğu açıktır. Yetim kardeşlerimizin ellerinden tutan, onları destekleyerek hayatlarını  kolaylaştıran herkese teşekkür ediyorum. Her platformda şehit ailelerimizin, gazi, yetim ve engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sosyal dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının ülkemize huzur getirmesini diliyorum " dedi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı ise konuşmasında barış ve mağfiret ayı Ramazan'da ülkeyi karıştıran bazı devlet, kişi ve grupların türediğini söyledi.

Kaymakam Masatlı; " Bu topraklar kolay kazanılmadı.  Ramazan ayında dahi şehitler veriyoruz. Bu olaylar mübarek ayda hepimizi yaralıyor. Şu iyi bilinmelidir ki bizim hiç kimseye verilecek bir karış toprağımız yok. Bu mücadelede şehit düşen vatan evlatlarına rahmet diliyorum" dedi.

İftar programında sahne alan Bursa Türk Müziği Topluluğu'nun ilahi ve semazen gösterileri ilgiyle izlendi.