Geri Dön

Mustafakemalpaşa İnatlar Köyü’nde

30-04-2009 İnatlar Köyünde, AFÖ Enerji tarafından yapılmak istenen Endüstriyel- Tıbbi Atık Bertaraf ve Atıktan Enerji Dönüşüm tesisi içi, halkın bilgilendirilmesi toplantısı

Mustafakemalpaşa İnatlar Köyü’nde

30-04-2009 İnatlar Köyünde, AFÖ Enerji tarafından yapılmak istenen Endüstriyel- Tıbbi Atık Bertaraf ve Atıktan Enerji Dönüşüm tesisi içi, halkın bilgilendirilmesi toplantısı

Mustafakemalpaşa İnatlar Köyünde, AFÖ Enerji tarafından yapılmak istenen Endüstriyel- Tıbbi Atık Bertaraf ve Atıktan Enerji Dönüşüm tesisi içi, halkın bilgilendirilmesi toplantısı Çördük Köyü’nde gerçekleştirildi.

30 Nisan 2009 Perşembe günü saat 14:30’da Mustafakemalpaşa Çördük Köyü’nde gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkan Vekili Galip Çakmakçı, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Meclis Üyesi Nuray Laçiner, Belediye Meclis Üyeleri, Gelişim Derneği Başkanı Burak Ergün, Yönetim Kurulu Üyesi A.İsmet Betin, Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski Millet Vekili Mehmet Küçükaşık, Eğitimsen Başkanı Seyit Ali Geçici, Çevre Derneği Başkanı Eren Öz, Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Mehmet Kartal, Sivil Toplum Örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan ve Üyeleri, Çevre Örgütleri, Demokratik Kitle Örgütleri, Bursa Çevre Mühendisleri Odası Temsilcileri, Türk Metal Sendikası ve Sendika Temsilcileri, Bursa Şehir Plancıları Odası Temsilcileri, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okul’unda görevli Akademisyen ve Öğrencileri, Mustafakemalpaşalılar Dernek Yönetimi, Ticaret Borsası Yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Siyasi Parti Teşkilatları, çok sayıda vatandaş ve köy halkı katıldı.

Mustafakemalpaşa ve çevresini olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen bu tesis için son prosedürün gerçekleşeceği halkın bilgilendirilmesi toplantısında Bursa İl Müdürlüğü’nden Orman Çed Şube Müdürü Dr. Talat Müftüoğlu, Çevre mühendisleri Hülya ALKAN , Mahir ANDIÇ, Tarım İl Müdürlüğü’nden Mustafa Işık Doğan, Özel İdare Çevre Mühendisi Salih Sadık Yaşar, Küresel Çevre Mühendislik Ltd.şti.’nden Çevre Mühendisi Sevim Yürüten yer aldı. Görüşmenin yapılacağı alanda toplanan köy halkı ve Mustafakemalpaşa’dan katılan vatandaşların olumsuz tepkisiyle karşılaşan yetkililer toplantıyı gerçekleştiremedi. Büyük kargaşanın yaşandığı toplantıda köylüler “ Biz Çördük Köyü halkı olarak, topraklarımızı ekemezken, zeytin ağacı dikemezken bize izin vermeyenler şimdi nasıl oluyor da yabancı insanların burada fabrika kurmasına izin veriyor. Bizler açıklama istemiyoruz. Bu fabrika buraya kurulmayacak. Bu kararı onaylayanlar kimlerse onlar gelsin bizlerle görüşsün bizlerin sizlerle görüşecek, konuşacak hiçbir şeyi yoktur” dediler. Kadın- erkek, çoluk-çocuk demeden ellerinde pankartlarla zehirli atık tesisinin kurulmasına karşı çıkan halkın tepkisine daha fazla dayanamayan yetkililer, toplantıyı iptal ederek köyü terk ettiler.

Daha sonra AFÖ Firmasının Çed sürecinde bilgilendirme toplantısı yapamadığına dair tutanak tutularak imzalandı. Sivil Toplum Platformu insiyatifi adına konuşan Eğitimsen Başkanı Seyid Ali Geçici, Çed sürecini yakından takibe devam edeceklerini ve tepkilerinin aşırılığa kaçmadan süreceğini dile getirerek, katılan herkese teşekkür etti.