Mustafakemalpaşa Göz Yaşlarına Boğuldu

15-12-2009 28 km. uzaklıkta Bükköy yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik’e ait kömür ocağında metan gazı sıkışmasına bağlı olarak meydana gelen grizu patlaması

Mustafakemalpaşa Göz Yaşlarına Boğuldu

İlçemize 28 km. uzaklıkta Bükköy yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik’e ait kömür ocağında metan gazı sıkışmasına bağlı olarak meydana gelen grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren 19 işçi toprağa verildi.

10 Aralık 2009 Perşembe günü akşamı meydana gelen olayda 19 işçi 4 gün süren arama kurtarma çalışmalarının ardından göçük altından çıkarılarak toprağa verildi. Tüm Türkiye’yi yasa boğan üzücü olayda Mustafakemalpaşa gözyaşlarına boğuldu.

Hafta sonu düzenlenen cenaze törenlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Bursa Millet Vekilleri Ali Koyuncu, Ali Kul, Mehmet Tunçak, Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Uyar, İlçe Müftüsü Ahmet Alınmaz, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Meydana gelen bu facianın tekrar yaşanmamasını ümit ediyor, Mustafakemalpaşa Belediye ailesi olarak Göçüğün altında kalarak hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.