Geri Dön

Mustafakemalpaşa EMITT’te tanıtıldı

15-02-2010 TÜYAP tarafından düzenlenen ve 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) Mustafakemalpaşa tarihi, turistik

Mustafakemalpaşa EMITT’te tanıtıldı

15-02-2010 TÜYAP tarafından düzenlenen ve 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) Mustafakemalpaşa tarihi, turistik

İstanbul’da TÜYAP tarafından düzenlenen ve 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) Mustafakemalpaşa tarihi, turistik özellikleri ve tatlısı ile damgasını vurdu.

Açılışı 11 Şubat’ta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarafından yapılan ve 14 Şubat’ta sona eren EMITT 2010 Fuarı’na Mustafakemalpaşa standı damgasını vurdu. Fuarda 4 gün boyunca Türkçe-İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan, içerisinde Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler bulunan broşür de dağıtılırken, özellikle ziyaretçilere ikram edilen Mustafakemalpaşa tatlısı hem büyük ilgi gördü, hem de bu eşsiz lezzetin uluslar arası bir fuarda ikram edilmesi de fuara ayrı renk kattı.

BİLGİ ALDILAR Bu yıl 14. kez kapıları açan EMİTT Fuarı’na 60 ülkeden 3 bin 500 firma yer alırken, Türkiye'den de 100'ü aşkın il ve beldenin temsilcileri de katıldı. Bursa Valiliği tarafından hazırlanan “Bursa Valiliği Standı” içerisinde yer alan Mustafakemalpaşa Belediyesi standında ilçenin önde gelen tatlı firmaları Güvenal, Arslanoğlu, DİNK Gıda Sanayi, Dardağan, KEM-TAT, Yavuz Süt Ürünleri, NGS, Bilbeyler, İGS ve Gültaşlar’ın sponsorluğunda hazırlanan Mustafakemalpaşa tatlıları, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle fuarda stand açan 60 ülkenin de Mustafakemalpaşa tatlısını çok beğenmesi ve tatlı hakkında bilgi alması da ilerisi için firmalara “ihracat” bağlantısı yapabilmek için umut verdi. Tatlı hakkında bilgi alan ilgililer, “Böylesine bir lezzet dünyanın her yerinde büyük ilgi görür. Gerekli temasları yaparak bu lezzeti ülkelerimizin vatandaşlarına da sunmak isteriz” diye konuştular.

BAŞKAN KURTULAN’DAN TATLI İKRAMI Bu arada, EMITT Fuarı’nda 4 gün boyunca standta katılımcılara tatlı dağıtan ve hem Mustafakemalpaşa tatlısı, hem de ilçenin tarihi ve turistik yörelerini anlatan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, böylesine büyük bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Sponsor tatlı firmalarına da teşekkür eden Kurtulan, “Onların desteği ile Uluslar arası bu fuarda çok güzel bir tanıtım gerçekleştirdik. Turizm fuarında, Turizm elçilerine ilçemizin tarihi ve turistik yörelerini en iyi şekilde anlattık. Mustafakemalpaşa olarak Suuçtu şelalemiz, Tümbüldek kaplıcalarımız, Ayvaini mağaramızla birçok yatırımcının dikkatini çekeceğiz ve buralara yapılacak yatırımlarla Mustafakemalpaşa olarak turizmde ön sıralarda yer alacağımıza inanıyorum” dedi.

RENKLİ STAND Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin hazırladığı standın, fuarın en renkli standlarından birisi olduğunun altını çizen Başkan Kurtulan, “Hazırladığımız stand gerek fuar katılımcıları gerekse fuarda yeralan ülkeler tarafından büyük ilgi gördü. Tabi böylesine renkli bir standta dağıtılan eşsiz lezzet Mustafakemalpaşa tatlısı da olunca ilgi bir kat daha arttı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Fuarda 4 gün boyunca gerek standımız, gerekse tatlımızla katılımcıların damağında bir tat olduk” diye konuştu. Bursa Valiliği’nin açtığı stantta böylesine bir tanıtım yapma imkanı bulduklarını da kaydeden Başkan Sadi Kurtulan, “Sayın Valimiz Şahabettin Harput’a da bu imkanı bize verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi. Bursa Valiliği’nin açtığı stantta Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yanı sıra; Bursa Kafkas şekerlemeleri, Bursa İskender Kebap, Uludağ gazoz ve meyve suları, Keles Kaymakamlığı, İnegöl ve İznik Belediye stantları da yer aldı.