'Mustafakemalpaşa dev yatırımlara kavuşacak'

26-10-2015 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'da muhtarlar ve sivil toplum teşkilatlarıyla bir araya geldi. Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı

'Mustafakemalpaşa dev yatırımlara kavuşacak'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'da muhtarlar ve sivil toplum teşkilatlarıyla bir araya geldi. Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile STK temsilcileri katıldı. Hayata geçirdikleri dev bütçeli yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, yakın bir zamanda Büyükşehir farkının Mustafakemalpaşa'da daha net görüleceğini söyledi. Özellikle yeni Büyükşehir Yasası'nın uygulamaya geçmesinin ardından merkeze bağlanan 10 yeni ilçede altyapı hamlesi başlattıklarını belirten  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce ilçelere ve kırsal kesime hizmet götüren Özel İdare’nin kapandığı yıl 17 ilçede köy yolları için yaptığı yatırımın 7 milyon TL olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece Mustafakemalpaşa'ya bunun iki katına yakın yol yatırımı yapıldığını dile getirdi. İlçe merkezlerinin modern bir şehir görüntüsü kazanması, kırsal kesimin ise gelir düzeyinin artarak, yaşam kalitesinin yükseltilmesi noktasında her alanda yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Başkan Altepe; “ Daha yeni başladık. Kısa zamanda Büyükşehir’in farkı bu bölgelerde çok daha iyi görülecek” dedi.    'Limit yok, isteyin yapalım' Yeni sistemde tarımdan ticarete, turizmden sanayiye kadar her alanda kalkınmanın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olacağının altını çizen Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa'da 12 milyon TL’lik yol, 11 milyon TL’lik de altyapı yatırımı yaptıklarını, biber kurutma tesislerinin de faaliyete başladığını hatırlattı. Mustafakemalpaşa'da sadece 3 kalemde yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe; “Özel İdare kapandığı yıl 17 ilçenin köy yollarına 7 milyon TL’lik yatırım yaptı. Biz sadece Mustafakemalpaşa’ya bunun iki katına yakın yol yatırımı yaptık. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin imkanları belli. 75 milyon TL bütçesi var. Biz sadece arıtma tesisleri ve altyapı için 75 milyon TL’lik yatırım başlatıyoruz. Yine 25 yıldır yapılamayan spor kompleksine başlıyoruz, o da 25 milyon TL bütçeli bir iş. Kule Restoran 15 milyon TL’lik bir iş. Sadece 2 proje ile 40 milyonluk yatırım buraya geliyor. Yine Ticaret Borsası ile birlikte bu bölgeye hitap edecek canlı hayvan ve et borsası kuruyoruz. 300 dönüm alanda kamulaştırmalara başladık. Bizde limit yok. Siz isteyin biz yapalım. Yeter ki yaptığımız yatırımlar boşa gitmesin, yaptığımız tesisler kullanılsın” diye konuştu.   'Değişim hızla sürecek'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Büyükşehir Yasası ile birlikte Mustafakemalpaşa'da bir değişim ve dönüşümün başladığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin her zaman desteğini gördüklerini kaydeden Başkan Kurtulan; " Mustafakemalpaşa'nın uzun yıllardır ihtiyacı olan yatırımlar bu dönemde hayata geçiriliyor. Altyapıdan, sosyal tesislere, ulaşımdan, kırsal kalkınmaya kadar bir çok hizmeti Mustafakemalpaşa'yla buluşturuyoruz. 2009'da başlatılan bu hamle 2014'te Büyükşehir'in 'Bütünşehir' olmasıyla daha da hız kazandı. Yepyeni bir organizasyonla 131 mahalleye  hizmet için birlikte koşturacağız" dedi. Büyükşehir Yasası çıkarılırken özellikle muhalefet tarafından ülkeyi satmakla suçlandıklarını hatırlatan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'da bugün gelinen noktada ne kadar doğru bir yasa çıkarıldığının herkes tarafından görüldüğünü vurguladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman ise merkez ve kırsal mahallerdeki sorunların hızla çözüme kavuşmasından dolayı memnun olduklarını söylerken; " Bugüne kadar yapılanların yapılacakların teminatı olarak görüyoruz. Tüm sorunlarımızı birlikte çözme gayreti içerisinde olacağız" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'daki programında Şeyhmüftü esnafının düzenlediği aşure etkinliğine katılarak, bazı işyerlerine de ziyarette bulundu.