Geri Dön

Mustafakemalpaşa'da toplu sünnet heyecanı

31-10-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 2.'sini düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni'nde 48 çocuk Cumhuriyet Bayramı'nda delikanlılığa ilk adımını attı.

Mustafakemalpaşa'da toplu sünnet heyecanı

31-10-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 2.'sini düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni'nde 48 çocuk Cumhuriyet Bayramı'nda delikanlılığa ilk adımını attı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 2.'sini düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni'nde 48 çocuk

Cumhuriyet Bayramı'nda delikanlılığa ilk adımını attı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ilk mürüvvet heyecanını yaşattı.

3-11 yaş arası 48 çocuk, Belediye Düğün Salonu'nda yapılan renkli ve coşkulu bir şölenle sünnet ettirildi.

Sünnet şölenine; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, sünnet aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Sünnet çocuklarının doyasıya eğlendiği şölen, şehir turuyla başladı.

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu etkinlikte çocuklara hediyeler verilirken, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Sünnet çocuklarıyla tek tek ilgilenerek, ailelerini kutlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, uzun yıllar devam edecek bir gelenekle çocuklara güzel bir hatıra bırakmak istediklerini söyledi.

 

'Çifte bayram yaşıyoruz'

 

Sünnetin hem dini hem de sağlık açısından önemine dikkat çeken Başkan Kurtulan;

" Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Birlikte olmanın güzel bir örneğini yaşıyoruz. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, bizlerin umududur. Geleceğin mimarları olacak yavrularımızın mutluluklarını Cumhuriyetimizin 93. yılında hep birlikte paylaşıyoruz. Aileler, çocuklarının ilk mürüvvetini görme imkanı buldu. Sosyal yardımlaşmaya katkı verecek olan bu organizasyonu kalıcı bir hizmet politikasına dönüştüreceğiz. Bu güzelliğe katkı sunarak, çocuklarımıza manevi destek olmak amacıyla şölene katılan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Yavrularımıza ömür boyu başarılar dilerken, ailelerimizin de çocuklarının daha bir çok mürüvvetini görmelerini temenni ediyorum" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda iki mutluluğu birlikte yaşadıklarını söyleyen Kaymakam Mustafa Masatlı ise sünnet çocukları ve ailelerine sağlık ve başarı dileklerinde bulunarak, organizasyon dolayısıyla Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a teşekkür etti.

Başkan Sadi Kurtulan şölende, Büyükşehir Belediyesi tarafından sünnet çocuklarına hediye edilen bisikletleri dağıttı.