Geri Dön

Mustafakemalpaşa'da son nöbet tamamlandı

11-08-2016 15 Temmuz'da yaşanan haince darbe girişiminin ardından Adnan Menderes Meydanı'nda akın eden Mustafakemalpaşalılar, demokrasi nöbetlerini tamamladı

Mustafakemalpaşa'da son nöbet tamamlandı

11-08-2016 15 Temmuz'da yaşanan haince darbe girişiminin ardından Adnan Menderes Meydanı'nda akın eden Mustafakemalpaşalılar, demokrasi nöbetlerini tamamladı

Mustafakemalpaşa'da son nöbet tamamlandı

15 Temmuz'da yaşanan haince darbe girişiminin ardından Adnan Menderes Meydanı'nda akın eden Mustafakemalpaşalılar, demokrasi nöbetlerini tamamladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla ilk günden itibaren meydanı dolduran vatandaşlar, demokrasi nöbetlerini 27. buluşmayla taçlandırdı.Şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak duaların edildiği gece de Mustafakemalpaşa'daki 27 günlük demokrasi bayramını içeren slayt gösterimi sunuldu.Demokrasi nöbetlerinin son gününde de vatandaşlarla bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, milletin, demokrasiye uzanan ellere karşı gösterdiği ani refleksin sebebinin tarihte saklı olduğunu söyledi.

'Onların tankı varsa milletin imanı var'

Başkan Kurtulan; "  Bunun sebebi, binlerce yıllık tarihimizde olan vatan sevgisinin imandan olma bilincidir. Bu bizi tekrar ayağa kaldırdı. Zulmün, ihanetin ve fitnenin topu, güllesi varsa hakkında dönmez yüzü, bükülmez bileği ve sarsılmaz imanı vardır. 15 Temmuz hepimize büyük dersler verdi. Biz millet olduğumuzu bir kez daha anladık. FETÖ Terörü'nün açtığı yaranın  muhasebesini yaptık. Tekrar kendimize ait değerleri kazanmamanın yoluna gittik. Türk milletine en uygun idare şekli Cumhuriyet'tir. Gazi Mustafa Kemal'in bu hediyesinin içerisinde haklar, özgürlükler ve imkanların olduğu gibi ödev ve sorumluluklar da var. Biz bunları bir kez daha hatırladık. İnşallah bundan sonra bu ülkenin kalkınması için fikri olan herkes konuşacak. Herkesin bu ülkeyi geleceğe taşıma planlarını öğreneceğiz. Birbirimizi dinleme ve iyi anlama yolunda yol kat edeceğiz. Hatalarımızı, kusurlarımızı beraber tedavi edeceğiz. Güzellikleri birlikte çoğaltacağız. 15 Temmuz akşamından bu yana Adnan Menderes Meydanı'nda demokrasisine ve iradesine sahip çıkan başta Mustafakemalpaşalılara, siyasi partilere, sivil toplum teşkilatlarına, kamu ve özel teşebbüsler ile meslek kuruluşları ve muhtarlara teşekkür ediyorum.  Bu ülkeye uzanan kirli eller karşısında toplanacağımız yer artık Adnan Menderes Meydanı'dır" dedi.

'Bu urlar temizlenecek'

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.Kaymakam Masatlı; " Peygamber Ocağı'na yuvalanmış bir grup haşhaşi, memleketimizin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na TBMM'ye ve milli iradeye kurşunla, helikopterle tankla saldırdı. Ancak bu milletin iradesinin her şeyin önüne geçebileceğini tahmin edemediler. Bu devlet urlarından temizlenecektir" dedi.Mustafakemalpaşa AK Parti Teşkilatı Başkanı Sadettin Akkoyunlu'da halkın hesabının, tankın hesabını yerle bir ettiğini söyledi. Akkoyunlu; "  Meydanlardan bir kez daha milletin eğilmeyeceğini, Türkiye'nin yenilmeyeceğini haykırıyoruz" dedi.