Mustafakemalpaşa’da Şeftali Hasadı Festivali

15-08-2014 suyu markası Tropicana, Türkiye’deki yerel meyveciliğe destek vermek amacıyla hayata geçirdiği ‘Bahçe Okulları Projesi’nin ilk uygulama bölgesi olan Mustafakemalpaşa’da renkli

Mustafakemalpaşa’da Şeftali Hasadı Festivali

Meyve suyu markası Tropicana, Türkiye’deki yerel meyveciliğe destek vermek amacıyla hayata geçirdiği ‘Bahçe Okulları Projesi’nin ilk uygulama bölgesi olan Mustafakemalpaşa’da renkli bir hasat festivaline imza attı. Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Tarım Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası desteğiyle başlatılan proje kapsamında ilk kez düzenlenen ‘Tropicana Bursa Şeftali Hasat Festivali’nde ‘En Başarılı Çiftçi Ödülleri’ verilirken, ödüllü halk yarışmaları ve konser etkinlikleri ile keyifli anlar yaşandı. Bursa şeftali üretiminin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Tropicana Bursa Şeftali Hasat Festivali’ne; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası yöneticileri, Tropicana firması yetkilileri, destek verilen çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.   ‘Hem tarım hem üretici kazanacak’   Adnan Menderes Meydanı’nda yapılan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Tropicana Bahçe Okulları Projesi’nin Mustafakemalpaşalı çiftçiler için önemli bir girişim olduğunu söylerken, bilinçli meyve üreticiliğinin Türk tarımına büyük değer katacağını belirtti. Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa, toprağı, suyu ve havası ile gerçek bir meyve ve tahıl ambarı. Bereketli topraklarımızı bilinçle değerlendirdiğimiz sürece hem ülkemiz hem de çiftçilerimiz kazanacak. Bu hedefle Tropicana’nın başlattığı projeye desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. Torpicana yetkililerine Mustafakemalpaşa’ya verilen destek için de teşekkür eden Başkan Sadi Kurtulan, eğitim verilen çiftçileri tebrik ederek, sertifikalarını verdi.   ‘Yerel meyve ülkemizin hazinesi’   PepsiCo Meyve Suyu ve Yeni İş Geliştirme Kategorisi Pazarlama Müdürü Zeynep İzgi ise Türkiye’nin en çok tercih edilen meyvelerini, Bursa, Afyon, Amasya, Malatya, Antalya, Geyve, Çanakkale gibi isimleriyle özdeşleşmiş yörelerden topladıklarını ve tüketiciye sunduklarını dile getirdi. İzgi; “ Tropicana uzmanlığıyla Bursa Şeftali, Malatya Kayısı, Afyon Vişne, Isparta Elma, Anadolu Karışık Meyve, Antalya Nar, Geyve Ayva, Silifke Çilek, Akdeniz Turunçgiller nektarları ve Amasya %100 Elma ile Çanakkale %100 Domates Suyu ürünlerimizi sunduk. Ülkemizin hazineleri olarak gördüğümüz yerel meyveleri korumak amacıyla Tropicana Bahçe Okulları Projesi’ni başlattık. Türk meyveciliğinin gelişimi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tropicana ile Türkiye’nin yerel meyvelerini tüketiciyle buluşturmanın yanı sıra, bu zenginlikleri sürdürülebilir kılmak için de çok önemli eğitim ve destekleme çalışmalarını hayata geçiriyoruz” dedi. Festival, meyve suyu ikramları, ödüllü halk yarışmaları ve Berkan Taşkın konseri ile vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.   Hedef 50 bin fidan   Bahçe Okulları Projesi’nin ilk adımı 2014 yılı Ocak ayında pilot bölge olarak seçilen Mustafakemalpaşa’da başladı. Tropicana için kullanılan ‘Bursa Şeftali’ türünün desteklenmesi amacıyla çiftçilere 6 bin adet Bursa Şeftali fidanı ve PepsiCo Türkiye bünyesinde üretilen tamamıyla organomineral olan ‘Naturalis’ isimli gübre dağıtıldı. Ayrıca, 50 şeftali yetiştiricisine de şeftali yetiştiriciliği ve girişimcilik üzerine özel eğitim verildi. Üç yıl içinde 1000’den fazla çiftçiye eğitim verilmesi ve en az 50 bin adet daha fidan dağıtılması hedefleniyor.