Mustafakemalpaşa da Rumeliler Gecesi

30-07-2009 Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneğinin 10. yaşı 28 Temmuz 2009 Salı gecesi yapılan etkinliklerle kutlandı. Kuruluş yıldönümü olması nedeniyle

Mustafakemalpaşa da Rumeliler Gecesi

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneğinin 10. yaşı 28 Temmuz 2009 Salı gecesi yapılan etkinliklerle kutlandı. Kuruluş yıldönümü olması nedeniyle düzenlenen gecede ilçemiz halkının katılımının oldukça büyük olduğu gözlendi.

İlçemiz Merkez Katlı Pazaryerinde düzenlenen Rumeli Kültür Gecesi’ne Belediye Başkanımız Sadi KURTULAN, Başkan Yardımcılarımız Ayhan DADAK ve Galip ÇAKMAKÇI ile Meclis Üyemiz Kamil ERTUĞRUL Belediye Ailesini temsilen katılırken, Bursa Eski Milletvekili Niyazi PAKYÜREK, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Sekreteri Necmettin ŞENOCAK, Kosova Üsküp Derneği Başkanı Recep GÜNDÜZ, Mustafakemalpaşa Rumeli Derneği Başkanı Necip ŞEN, ilçe kurum ve kuruluş yetkilileri, Siyasi Parti İlçe Başkanları da katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Belediye Başkanımız Sadi KURTULAN duygularını: “Altaylardan Tuna’ya kadar söylenen bizim türkülerimizdir. 10. yaşını dolduran Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneğinin Kurucuları ve bugünlere getirenleri kutluyorum.” ifadeleriyle dile getirdi.

Halk Oyunları ve Folklor Gösterileriyle devam eden gece, Türk Halk Müziği sanatçısı Arif ŞENTÜRK’ün Rumeli Türküleriyle sona erdi.