Geri Dön

Mustafakemalpaşa'da 'Mevlana' anması

17-12-2015 ve hoşgörünün evrensel mimarı, büyük İslam alimi ve mutasavvıf Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, dünya gurbetinden ayrılıp, asıl yurduna vasıl oluşunun 742.

Mustafakemalpaşa'da 'Mevlana' anması

17-12-2015 ve hoşgörünün evrensel mimarı, büyük İslam alimi ve mutasavvıf Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, dünya gurbetinden ayrılıp, asıl yurduna vasıl oluşunun 742.

Sevgi ve hoşgörünün evrensel mimarı, büyük İslam alimi ve mutasavvıf Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, dünya gurbetinden ayrılıp, asıl yurduna vasıl oluşunun 742. yıldönümünde Mustafakemalpaşa'da özel bir programla anıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘742. Vuslat Şeb-i Arus ve Sema Gösterisi’ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şeb-i Arus Gecesi’ne; Kaymakam  Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.   'Mevlana'ya muhtacız'   Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Hz. Mevlana'nın çağları aşan evrensel öğretileriyle  bu toprakların en yüce şahsiyetlerinden biri olduğunu söyledi. Hz. Mevlana'nın yol göstericiliğine bugün daha çok muhtaç duyulduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; " Mevlana coğrafyaları, insanları kucaklayan büyük bir gönle sahipti. Her zaman iki dilden bahseder, insanların birbirini anlaması için gönül diliyle konuşması gerektiğini savunurdu. Bunu anlamak, geçmişimizin güzelliklerini bugün yaşamak ve gelecek nesle, tüm dünyaya haykırmak, örnek olmak hepimizin görevidir. Milletimizin gönül mimarı olan Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünü, bilgiyi aşkla yoğuran düşüncelerini çocuklarımıza aşılamalıyız Bizler çok şanslı insanlarız. Böyle güzel bir kültür bahçesinde yetişmenin mutluluğunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bu geceyi anlamlandıran, bu güzellikleri yaşamamızda bize vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Mustafa Masatlı'da konuşmasında, Hz. Mevlana'nın tüm insanlığa bıraktığı en büyük mirasın sevgi ve hoşgörü olduğunu belirtti.    'Ne varsa içindedir'   Karabaş-i Veli Dergahı üstadı Mustafa Özbağ ise 'Kuran-ı Kerim ve Mevlana 'temalı söyleşisinde Hz. Mevlana'nın Kuran-ı Kerim'e yaklaşımın çok katmanlı ve derinlikli olduğunu söyledi. 'Kuran'ı anlamak herhangi bir kitabı okuyup anlamaya benzemez' diyen Özbağ, sünnet ve tefsir ışığında yüce kitabın özümsenmesi gerektiğini dile getirerek, Hz. Mevlana'nın 'ne varsa içindedir' manasına gelen 'Fihi Ma Fih' eserinin odak noktasının Kuran-ı Kerim olduğunu sözlerine ekledi.   Semazenler büyüledi   Şeb-i Arus gecesi son olarak Karabaş-i Veli Dergahı semazenlerinin gösterisine sahne oldu. Hanende ve sazendelerin eşliğinde rengârenk tennureleriyle sahneye çıkarak sema gösterilerini sergileyen ekip, izleyicileri büyülerken, büyük alkış aldı. Başkan Sadi Kurtulan, program sonunda Karabaş-i Veli Dergahı  üstadı Mustafa Özbağ’a teşekkür ederek, kakma işlemeli tablo hediye etti.