Geri Dön

Mustafakemalpaşa’da kurtuluş coşkusu

17-09-2012 Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.      Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurtuluş programı, bu yıl coşkulu etkinliklere sahne

Mustafakemalpaşa’da kurtuluş coşkusu

17-09-2012 Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.      Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurtuluş programı, bu yıl coşkulu etkinliklere sahne

     Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurtuluş programı, bu yıl coşkulu etkinliklere sahne oldu. 4 gün sürecek kutlama etkinliklerinin ilk günü, Hamzabey Camii’nde şehitler için okutulan mevlid-i şerif programı ile başladı. Aynı gece düzenlenen havai fişek gösterileri ve Belediye Mehter Takımı’nın mehter marşları eşliğinde yaptığı yürüyüş ve verdiği konser, kurtuluş coşkusuna renk kattı.

     Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü olan 14 Eylül Cuma günkü kutlamaların ilk adresi saat 09.30’da Şehitlik Anıtı oldu.

     Törene; Karacabey Kaymakamı Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Çağlar Özdemir, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

     Şehitlikte düzenlenen ziyaretin ardından kutlama etkinlikleri kapsamında, Mustafakemalpaşa Fotoğrafları ve Ağaca Hayat Veren Adam; Cengiz Dönmez Sergileri, Belediye Hizmet Binası’nda ziyarete açıldı. Mustafakemalpaşa’nın eski ve yeni fotoğrafları ile yontu ustası Cengiz Dönmez’in ahşaptan heykellerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

 

     Mustafakemalpaşa’nın Milli Mücadele günleri

 

     Saat 11.00’da yapılan diğer etkinlikte ise Mustafakemalpaşa’nın Milli Mücadele günleri düzenlenen konferansta anlatıldı.

     Konferansa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Gürhan Korkmaz, Milli Mücadele döneminde Mustafakemalpaşa’da kurulan Kuvay-i Milliye ve Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin Yunan işgaline karşı gösterdiği direniş ve mücadeleler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

     Konferansın sonunda Başkan Sadi Kurtulan, konuşmacı Gürhan Korkmaz’a günün anısına plaket takdim etti.

 

     Yolculara tatlı ikramı

 

     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Bursa-İzmir Karayolu’ndan geçen yolculara geleneksel olarak Mustafakemalpaşa Tatlısı ikram edildi.

     14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve eski bir gelenek olan tatlı dağıtımında, yoldan geçen araçlar trafik ekipleri yardımıyla durduruldu.

Başkan Sadi Kurtulan, tüm yolculara tatlı ikramında bulundu.

     Verilen ikramdan oldukça memnun kaldıklarını belirten yolcular, Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunu da kutladı.

     Etkinlikte, tatlı firmaları tarafından hazırlanan 3 bin adet tatlının tamamı dağıldı.

 

     Protokol ve halk kortejde birleşti

 

     Etibank Parkı -Heykel Meydanı arasında düzenlenen ‘Kurtuluş Yürüyüşü’ de renkli görüntülere sahne oldu.

 

     Protokol ve halkın kortejde birleştiği yürüyüşe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça, Belediyespor sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Etkinlikler çerçevesinde Migros, Tat Konserve, Eker ve Ertuğrul Helva sponsorluğunda yürüyüş esnasında vatandaşlara ayrandan, meyve suyuna, helvadan, süte kadar birçok ürün dağıtıldı.

 

     ‘Ecdadımızı tanıdıkça, geleceğe güvenle yürüyeceğiz’

 

     Heykel Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ sözünden hareketle,  ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için durmadan çalışmak hepimizin görevidir. Şimdi, savaş meydanlarında kazanılan zaferleri, ekonomide, ticarette, sporda, sanatta ve kültürde taçlandırma zamanıdır.

     Bizler şerefli, onurlu bir ülkenin evlatlarıyız. Onun içindir ki Türk Milleti’nin içindeki bağımsızlık ateşi ilelebet devam edecek, hiç kimse buna göz dikmeye bile cesaret edemeyecektir. Kahraman ecdadımızın bize bıraktığı bu kutsal emaneti korumak ve geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizin güçlü ve büyük bir ülke olması için her şeyini ortaya koyan, bağımsızlık mücadelemizin Önderi Büyük Atatürk’ü, Anadolu’yu karış karış dolaşarak bağımsızlık mücadelemizi yöneten komutanlarımızı, Mehmetçiklerimizi, Kahraman Gazilerimizi, vatanın ve milletin özgürlüğü uğruna canlarını feda etmekten çekinmemiş aziz şehitlerimizi, minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu yıl 90.’sını kutladığımız Kurtuluş Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

 

     Etkinlikler sürecek

 

     Mustafakemalpaşa’nın 90. kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri 15 Eylül Cumartesi günü akşamı Adnan Menderes Meydanı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kılıç-Kalkan Ekibi ve Halk Müziği Korosu’nun konseri ile devam edecek.

     Etkinlikler, 16 Eylül Pazar günü Bursa Wushu İl Temsilciliği’nin Kapalı Spor Salonu’nda düzenleyeceği Wushu Kurtuluş Kupası müsabakaları ile sona erecek.

 
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.