Mustafakemalpaşa'da Karadeniz rüzgarı

23-12-2015 Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlediği '2. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şöleni' şenlik havasında geçti. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, Karadeniz

Mustafakemalpaşa'da Karadeniz rüzgarı

Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlediği '2. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şöleni' şenlik havasında geçti. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, Karadeniz ezgileriyle coşan vatandaşlara hamsi ziyafeti sunuldu. Adnan Menderes Meydanı'ndaki etkinliğe; AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, Karadenizliler Derneği Başkanı Tamer Aydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karadeniz kültürünün Mustafakemalpaşa'ya taşındığı şölende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Karadeniz kökenli vatandaşların birlik ve beraberlik içinde örf ve adetlerini yaşayarak, Mustafakemalpaşa ile paylaştığını söyledi.   'Kültürümüzü paylaşarak, yaşatmalıyız'   Karadeniz'in güzelliklerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'da konuşmasında; " Paylaştıkça artan tek şey sevgidir. Bu sevginin altında da yüzlerce yıllık bir kültür birikimi var. Güzel coğrafyamızın rengarenk kültürünü birliğimizin bir simgesi olarak görmeliyiz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise Bursa'nın bir Anadolu mozaiği olduğunu dile getirerek, bu kardeşliğin Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğini kaydetti. Mustafakemalpaşa Karadenizliler Derneği Başkanı Tamer Aydemir'de organizasyonun birlik ve kardeşlik duygularını kuvvetlendireceğini belirterek, desteklerinde dolayı Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a teşekkür etti. Bursa Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu'da Karadeniz rüzgarının Mustafakemalpaşa'da estiği bu şölenin bir kaynaşma ortamı oluşturduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.   Horon, fıkra, hamsi   Büyük ilgi gören festivalde sahne alan Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden Onay Şahin, meydanı dolduran kalabalığı şarkılarıyla coşturdu. Horon ve Karadeniz fıkralarının eşliğinde unutulmaz bir etkinlik yaşayan vatandaşlara şölende iki ton hamsi ekmek ikram edildi. Karadeniz'e has yöresel ürünlerin satışa sunulduğu festival standı, 26 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.