Mustafakemalpaşa'da hizmet yağmuru

15-05-2015 yapımı tamamlanan Adalet Sarayı, TOKİ konutları ve Dr. Sadık Ahmet Parkı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla açıldı. Açılış törenlerine; Sağlık Bakanı

Mustafakemalpaşa'da hizmet yağmuru

Mustafakemalpaşa'da yapımı tamamlanan Adalet Sarayı, TOKİ konutları ve Dr. Sadık Ahmet Parkı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla açıldı. Açılış törenlerine; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İsmet Su ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Kaymakam Yalçın Bulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mustafakemalpaşa'daki açılışlar öncesi mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle dayanışma yemeğinde bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu daha sonra Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan ve Batı Trakya Türklerinin lideri olan Dr. Sadık Ahmet'in isminin verildiği parkın açılışını gerçekleştirdi. Sadık Ahmet'in gece gündüz demeden, Yunanistan'ın yaptığı asimilasyon uygulamalarına karşı dik duruş gösterdiğini belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; "Sadık Ahmet bizim gençliğimizin idoluydü. Mücadele ruhunun ne olduğunu gösteren, Türklüğün milli ve manevi değerleriyle birlikte tarihi geleceğe yürüyüşünün öncülüğünü yapan bir ağabeyimiz" diye konuştu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet buradaki törenin ardından Adalet Sarayı'na geçti. 10 bin m2 alan üzerine kurulu yeni Adalet Sarayı'nın açılışında konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, adalet sisteminin çok daha güvenilir olması için tüm kurumların seferber olması gerektiğine dikkat çekerek; "  Merkeze adaleti hak ve hukuku alan ve toplumun bütün bireyleri zora sıkıntıya düştüğünde mutlaka adaletin tecelli edeceğine inandığı bir adalet sistemini inşallah ülkemizde önümüzdeki dönemde bütün adalet camiamızla birlikte oluşturacağız. Çok daha güçlü, güvenilir, toplumun inanarak güvenerek ve 'adaletin kestiği parmak acımaz' diyeceği bir güven duygusunu yakalayacağımız günleri de hep birlikte şekillendireceğiz. Sıkıntılarımız varsa bu sıkıntıları beraber çözeceğiz. Merkeze insanımızı, vicdanıyla yasanın hükmünün örtüştüğü bir süreci inşallah birlikte başaracağız" dedi.   'Dönüşüm sürecek'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise konuşmasında son yıllarda Mustafakemalpaşa'da büyük bir değişim ve dönüşüme imza atıldığını dile getirdi. Hastaneden, Adliyeye, TOKİ'den Kaymakamlık binalarına ve sosyal donatılara  kadar halkın hizmet aldığı her yerde bir yenilenmenin yaşandığını belirten Başkan Kurtulan; " Büyükşehir ile birlikte ilçemizde ulaşımdan yerleşime, tarihi mirastan çevreye, altyapıdan spora kadar yeni yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi. Mustafakemalpaşa Adalet Sarayı'nın açılış kurdelesini kesen Bakan Müezzinoğlu son olarak TOKİ tarafından Roman vatandaşlar için yaptırılan 384 konutun anahtarlarını hak sahiplerine dağıttı.     Op.Dr. Sadık Ahmet Parkı   Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Op.Dr. Sadık Ahmet Parkı ismi verilen alan ; Atatürk Mahallesi'nde ve cepheleri Orkide, Papatya ile Karanfil sokaklarında bulunmakta olup, 960 m2 içerisinde 3’lü çocuk oyun grubu, 4’lü fitnes spor aletleri, 4 adet piknik masası ve 1 adet kameliye ile Mustafakemalpaşalılara hizmet vermektedir.   Adalet Sarayı   Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan Adalet Sarayı,  4 bini kapalı olmak üzere 10 bin m2 alan üzerine kuruldu. 4 kat olan binada; 3 adet asliye ceza, 1 sulh ceza, 1 sulh hukuk, 1 kadastro, 1 asliye hukuk olmak üzere 7 mahkeme mevcuttur.   TOKİ konutları   Dere ve Yeni Dere Mahalle'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ iş birliği ile yapılan TOKİ konutları, 12 ayrı bloktan oluşuyor. 2+1 70 m2'lik 384 konutta doğalgaz bulunuyor. Modern bir şekilde inşa edilen TOKİ konutlarında sosyal tesisler ve çocuk oyun alanları da yer alıyor.