Mustafakemalpaşa’da gökyüzü renklendi

17-06-2013 Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Turizm ve Havacılık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Erkızı Tepesi’nden arka arakaya havalanan onlarca paraşüt

Mustafakemalpaşa’da gökyüzü renklendi

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Turizm ve Havacılık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Erkızı Tepesi’nden arka arakaya havalanan onlarca paraşüt 3 gün boyunca gökyüzünü renklendirirken, yoğun ilginin gösterildiği festivale Mustafakemalpaşa Sportif ve Havacılık Kulübü damga vurdu. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılması hedefiyle bu yıl bu yıl 4.kez gerçekleştirilen Turizm ve Havacılık Festivali, Türkiye’nin birçok bölgesinden yaklaşık 150 yamaç paraşütçüsü katılımıyla 7-8-9 Haziran tarihleri arasında yapıldı.   Zafer, Mustafakemalpaşalı paraşütçülerin   Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Hedefe İnme Yarışması’nın bir ayağı da bu festival kapsamında gerçekleştirildi. 23 sporcu yarışmada en iyi derece için ter dökerken, yaklaşık 100 paraşütçü ise serbest uçuşlar yaparak etkinliğe ayrı bir heyecan kattı. Festival sonunda dereceye giren paraşütçülere ödülleri Üçbeyli Köyü’nde bulunan iniş alanında düzenlen bir törenle verildi. Bireysel dalda Milli Takım sporcularından Adil Gür birinciliği elde ederken, yine Milli Takım oyuncularından Murat Binici 2., Abdullah Yıldız 3., Ahmet Vanlı ise 4. oldu. Kulüpler dalında ise festivale ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa Sportif Havacılık Kulübü 9588 puanla birinciliği kazanarak, önemli bir başarıya imza attı.   Hem turizm, hem eğlence   Hem yarışma hem de serbest uçuşların yapıldığı festival kapsamında birçok etkinlikte yaşandı. Sporculara Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları, Ayı ini ve Ayva ini mağaraları gibi doğal güzellikler gezdirilerek, Mustafakemalpaşa’nın turizm yönünden tanıtımı yapıldı. Festivalde ayrıca TRT sanatçıları Esra İçöz ve Adile Kurt Karatepe, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen konserde sahne aldı. Sanatçılar, Türk Halk ve Türk Sanat müziğinin en güzel eserleri seslendirdikleri gecede Turizm ve Havacılık Festivali’ne renk kattı.