Mustafakemalpaşa'da demokrasi nöbeti

16-07-2016 Mustafakemalpaşa'da siyasi parti ve sivil toplum teşkilatları 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi nöbetinde buluştu.

Mustafakemalpaşa'da demokrasi nöbeti

Mustafakemalpaşa Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen darbe girişimini protesto gösterisinde yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin ardından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in isminin verildiği meydana indi.

Marşlar ve sloganlar eşliğinde tek yürek olan vatandaşlara Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti, CHP, MHP, BBP ve SP ilçe başkanları, sivil toplum teşkilatları, meslek odaları ve sendika temsilcileri ile muhtarlar eşlik etti.

Şehitler için saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sivil İnisiyatif adına yapılan ortak basın açıklamasında, 15 Temmuz'un Türk demokrasisi için kara bir leke, 16 Temmuz'un ise bir bayram olduğuna dikkat çekildi.

'Birlikte yaşma kültürümüze sahip çıkacağız'

Şanlı ordu içinde cuntalaşan terör örgütünün hain ve alçakça bir girişimde bulunduğunun dile getirildiği açıklamada; " Demokrasimiz, halkımızın sağduyusu ve cumhuriyet değerlerine  bağlı askerimizin ve polisimizin gayretleriyle hayata dönmüştür. Sokağa çıkarak demokrasimize sahip çıkan ve bu yolda şehit olan necip milletimizin cesur fertlerini şükran ve minnetle anıyor, asker, polis ve görünmez kahramanlarımızı takdirle yad ediyoruz. Demokrasimize karşı yapılan bu sinsi hareketi nefretle kınıyoruz. Her kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin bu hainlere gereken cezayı yüce Türk adaletinin layıkıyla vereceğine inanıyor ve güveniyoruz. Demokrasi farklı fikirlerin aynı çatı altında birlikte yaşama kültürüdür. Meydanlarda ve sokaklardaki tahriklere kapılmayalım. Ancak meydanlarımızı da boş ve sahipsiz bırakmalıyım" denildi.

'Milli irade ayaktadır'

Gösteride bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşalıların Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyeti ilelebet korumaya karalı olduğunu söyledi.

'Birlikte yaşma kültürümüze sahip çıkacağız'

'Milli irade ayaktadır'

Başkan Kurtulan; " Milli irade ayaktadır. Bu birlikteliği gösteren parti başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu milletin arasına hiçbir güç tefrika sokamayacaktır. Bu birlik oldukça hiç bir engel bizim önümüzde duramayacak. Bu ruhla geleceğe büyük bir imza atıyoruz. Devlet ebet müddettir" dedi.

r imza atıyoruz. Devlet ebet müddettir" dedi.