Geri Dön

Mustafakemalpaşa'da Demokrasi Kürsüsü

01-01-1970

Mustafakemalpaşa'da Demokrasi Kürsüsü

01-01-1970

Mustafakemalpaşa Belediyesi, darbe girişimine tepki göstermek için bir araya gelen yüzlerce vatandaşın buluştuğu Adnan Menderes Meydanı'nda Demokrasi Kürsüsü kurdu.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinin devam ettiği Mustafakemalpaşa'da vatandaşlar darbe girişimini tarihe not düşüyor.

Mustafakemalpaşalılar, milli iradeye ket vurmaya kalkan darbe girişimi hakkındaki duygu ve düşüncelerini demokrasi kürsüsü ve anı defterinde paylaşıyor.

Darbenin yapılması durumunda ülkenin çok acı çekeceğini söyleyen vatandaşların ortak görüşü ise vatanına ihanet edenlerin en sert şekilde cezalandırılması olarak görülüyor.

 

'Şehitler tepesi boş değil'

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, haince girişimin duyulmasının ardından sokaklara dökülerek Adnan Menderes Meydanı'nı dolduran Mustafakemalpaşalıların ilk günden itibaren güçlü bir birliktelik sergilediğini söyledi. 

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da demokrasi nöbetine destek verdiğini belirten Başkan Kurtulan; " Türk milleti 15 Temmuz akşamı tarih yazdı. Adı FETÖ olsun, PDY olsun her ne olursa olsun bu milleti tankla tüfekle yenemeyeceğini, 'şehitler tepesinin boş olmadığını' öğrendi. Kökü dışarıda olan bu darbe girişimini durduran özne milletin kendisidir. Bunun için her akşam demokrasi için vatandaşlarımızla birlikteyiz. 7 yaşından 70 yaşına kadar her vatandaşımız bu demokrasi kürsüsünde hem mikrofona konuşarak duygularını anlatıyor, hem de anı defterinde hissettiklerini kaleme alıyor. Bu birlikteliğimizi korudukça, birbirimize sahip çıktıkça ülkemizin geleceği daha da aydınlanacak" dedi.