Geri Dön

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BİLGİ ŞÖLENİ

10-10-2011    Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin anlatıldığı 3 günlük sempozyum sona erdi.      Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Araştırmalar

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BİLGİ ŞÖLENİ

10-10-2011    Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin anlatıldığı 3 günlük sempozyum sona erdi.      Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Araştırmalar

     Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin anlatıldığı 3 günlük sempozyum sona erdi.

     Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Araştırmalar Vakfı’nın, Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile düzenlediği sempozyumda, Mustafakemalpaşa’nın tarihi, kültürü, etnik yapısı, sosyal hayatı ile tarihten bugüne gelen sorunlar ve beklentiler ele alındı.

     Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 10.30 da başlayan bilgi şöleninin ilk gününe;

     Bursa Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, sinema sanatçısı ve eski Milletvekili Ediz Hun, Sanatçı İsmail Düvenci, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Berna Alpagut, İzmir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura,  Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve çok sayıda akademisyen ve araştırmacı yazarlar konuşmacı olarak katıldı.

     Söyleşiler ve bilimsel çalışmalar ışığında Mustafakemalpaşa’nın tanıtıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bilgi şöleni ile hedeflerinin; vatandaşların istek ve beklentilerinden, gelecekte görmek istedikleri Mustafakemalpaşa profilini belirlemek olduğunu dile getirdi.

     Modern belediyeciliğin hizmetler kadar, kültür, sanat ve turizm gibi sosyal alanlarda da aktif rol alması ve faaliyetlerini bu alanı da içine alacak şekilde genişletmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Sempozyumu’nda ilçemizin tarih sahnesindeki yeri, turistlik yönleri, belediyecilik yapısı ve anlayışı, halkın geçmişten günümüze değin sosyo-kültürel durumuna kadar birçok konu akademik olarak değerlendirilecektir” dedi.

     Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise Uludağ Üniversitesi’nin bundan sonra eğitim ve sağlığın yanı sıra başta Mustafakemalpaşa olmak üzere Bursa’nın tüm ilçelerinde kültürel ve sanatsal etkinliklerle de ismini duyuracağını belirtti.

     Bursa Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir’de konuşmasında, Osmanlı’ya başkentlik yapmış Bursa’nın bir tarih ve kültür şehri olduğunu söylerken Mustafakemalpaşa’nın da bu birikimde büyük ölçüde pay sahibi olduğunu dile getirdi.

     Daha sonra sempozyumda açılış oturumlarına geçildi.

     İlk oturumda, sinema sanatçısı ve eski Milletvekili Ediz Hun başkanlığında Prof. Dr. Berna Alpagut, ‘Paşalar Köyü Doğa Kazısı Tarihi’, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ‘Tarih İçinde Mustafakemalpaşa (Kirmasti)’ ve Prof. Dr. Osman Çetin ise ‘Bursa Kültürü’nde Mustafakemalpaşa’ başlıklı konular hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

     Bilgi şöleni, akşam saat 17.00’a kadar yapılan 4 oturumla sürdü. Günün son etkinliğinde ise İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, sinema sanatçısı ve eski Milletvekili Ediz Hun ve sanatçı İsmail Düvenci’nin katıldığı söyleşi gerçekleştirildi.

Organizasyon çerçevesinde Mustafakemalpaşa’nın geçmişinden günümüze Mustafakemalpaşa Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin çektiği renkli ve siyah beyaz fotoğraflarının bulunduğu sergi ile birlikte ressam Erol İlhan’ın resimlerinin bulunduğu sergi ziyarete açıldı.

      TURİSTİK ZİYARET

      Akademisyenler Mustafakemalpaşa’nın turistik yerlerini de görmeden gitmedi. Sempozyumun 2.gününün sonunda tüm konuklar Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları’nda dinlenme fırsatı buldu.

     İlk olarak Suuçtu Şelalesini ziyaret eden konuklar bu eşsiz doğa manzarasına hayran kaldı. Program daha sonra Tümbüldek Kaplıcaları’nda düzenlenen akşam yemeği ve Şef Halit Tanrısever yönetiminde düzenlenen mini konser eşliğinde devam etti. 3 gün boyunca devam eden sempozyum programı “Paşalar Kazı” gezisi ve burada düzenlenen kahvaltı ile sona erdi.

.

.

.