Mustafakemalpaşa’da 91. kurtuluş coşkusu

16-09-2013 düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü,  çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2 Temmuz 1920 yılında Yunan birliğinin işgaline uğrayan ve 2 yıl 2

Mustafakemalpaşa’da 91. kurtuluş coşkusu

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü,  çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2 Temmuz 1920 yılında Yunan birliğinin işgaline uğrayan ve 2 yıl 2 ay 12 gün zulme uğrayan Mustafakemalpaşa’da işgalden kurtuluşun 91. yılı Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene; Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kayıngül, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.   ‘Zaferleri birlikte taçlandıracağız’   İşgalden kurtuluşun yıl dönümünde verdiği mesajda, savaş meydanlarında kazanılan zaferleri, ekonomide, ticarette, sporda, sanatta ve kültürde taçlandırma zamanı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu yolda durmaksızın çalışacaklarını dile getirdi. Etibank Parkı -Heykel Meydanı arasında düzenlenen ‘Kurtuluş Yürüyüşü’ de renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler çerçevesinde çeşitli kuruluşlar yürüyüş esnasında vatandaşlara ayrandan, meyve suyuna, helvadan, süte kadar birçok ürün dağıttı   Yolculara tatlı sürprizi   Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yılda Bursa-İzmir Karayolu’ndan geçen yolculara Mustafakemalpaşa Tatlısı ikram edildi. 14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve eski bir gelenek olan tatlı dağıtımında, yoldan geçen araçlar trafik ekipleri yardımıyla durduruldu. Başkan Sadi Kurtulan, tüm yolculara tatlı ikramında bulundu. Verilen ikramdan oldukça memnun kaldıklarını belirten yolcular, Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunu da kutladı. Etkinlikte, firmalar tarafından hazırlanan 4 bin adet Mustafakemalpaşa Tatlısı dağıldı.