Mustafakemalpaşa, bisiklet turizminde marka olacak

08-07-2013 Belediyesi, dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan bisiklet turizmi için çalışmalarına başladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Plan-Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, Bursa Bilecik Eskişehir

Mustafakemalpaşa, bisiklet turizminde marka olacak

Mustafakemalpaşa Belediyesi, dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan bisiklet turizmi için çalışmalarına başladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Plan-Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) mali destek programına alınan ‘Mustafakemalpaşa’da Dört Mevsim Bisiklet Turizmi’ projesi, düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Bursa’da Sümbüllü Bahçe Konağı’ndaki toplantıya; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Mustafa Eren ve Doğan Deniz, BEBKA İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Hakan Aksoy, BEBKA İzleme Değerlendirme Uzmanı Halil İbrahim Yaşar, Bursa Kültür ve Turizm Müdür Vekili Tamer Erdoğan ile proje ortak ve iştirakçilerinin temsilcileri katıldı.   ‘Kayak için Uludağ’a bisiklet için Mustafakemalpaşa’ya’   Proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  bisiklet turizmi için Türkiye’deki ilk ciddi adımları attıklarını, BEBKA tarafından kabul edilen ‘Dört Mevsim Bisiklet Turizmi’ projesi ile ülkemizin ilk bisiklet turizmi ve dağ bisikleti iniş parkurlarını Mustafakemalpaşa’ya kazandıracaklarını söyledi. “ Kayak yapmak için Uludağ’a, Downhill için Mustafakemalpaşa’ya gitmek gerekir” diyen Başkan Kurtulan şöyle konuştu; “ Mustafakemalpaşa çevresindeki, eşsiz Suuçtu Şelalesi’ni görmek, doğamızı keşfetmek için doğaseverlere çevreci, sağlıklı bir altyapı sunmak istiyoruz. Ayrıca, yerel kalkınma için önemli bir adım atıyoruz. Doğaseverleri Mustafakemalpaşa’da ağırlarken onlara bisiklet turizmi ile ilgili her türlü hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Misafirlerimizi, Bandırma ve Mudanya iskelelerinden bisiklet taşıyıcı özel römorklarımız ile alıp dağa çıkartacağız. Bisikletleri yoksa kiralık bisiklet hizmeti vereceğiz. Doğaseverler Mustafakemalpaşa’nın güzelliklerini keşfettikten sonra Tümbüldek Kaplıcaları’nda yorgunluklarını atacak. 5-6 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye’nin ilk Downhill Bisiklet Festivali’ni yapmayı planlıyoruz. Doğaseverleri ve bisiklet tutkunlarını bu organizasyona şimdiden davet ediyoruz.”   ‘ Bisiklet yaygınlaştıkça, doğa nefes alacak’   Bisiklet kültürünü ve alt yapısını geliştirici çalışmalara başladıklarını dile getirerek, çevreci, sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilir en temiz enerjiyi Mustafakemalpaşa’da teşvik edeceklerini dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Böylece küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine karşı sorumluluğumuzu yerine getirecek, hava kalitesinin arttırılması, sağlığın düşmanı gürültünün azaltılması, çağımızda içinden çıkılmaz hale gelen trafik keşmekeşinin önlenmesi gibi yararlarını kentimizde en üst düzeyde sağlayacağız. 236.388 TL’lik bütçe ile 10 ay içinde projeyi hayata geçireceğiz. Bisiklet turizminin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması için parkurlar, kamp ve seyir alanları ile bisiklet sporu için festival alanı oluşturacağız” dedi. Projeden ilk yıl yaklaşık 350, yıllık toplamda ise 2 binin üzerinde bisikletlinin yararlanacağını kaydeden Başkan Kurtulan; “ İnsanların zihinlerinde ‘Kayak yapmak için Uludağ’a, Downhill (Dağ Bisikleti İniş) için Mustafakemalpaşa’ya gitmek gerekir’ düşüncesinin yer ettiği ölçüde kendimizi başarılı sayacağız. Proje ortağımız Uludağ Üniversitesi ve iştirakçilerimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bisikletliler Derneği, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti, AKUT ve Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği bu projede yanımızda yer almaktadır. Tüm kurumlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.