Geri Dön

Mustafakemalpaşa Belediyesi Sanat gruplarından muhteşem performans

07-06-2010 Belediyesi Sanat gurupları geçtiğimiz akşam düzenlenen “Merhaba Yaz” adlı programla sahne aldı. Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Belediye Başkanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Sanat gruplarından muhteşem performans

07-06-2010 Belediyesi Sanat gurupları geçtiğimiz akşam düzenlenen “Merhaba Yaz” adlı programla sahne aldı. Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Belediye Başkanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Sanat gurupları geçtiğimiz akşam düzenlenen “Merhaba Yaz” adlı programla sahne aldı.

Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür V.Murat Yılmaz, Meclis Üyeleri Kamil Ertuğrul, Halil İbrahim Özşekerci, Mehmet Atılgan, Cemal Batır, MHP ilçe Başkanı Levent Burmalı, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Selçuk Algun, Bakkallar Odası Başkanı Bülent Timur, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gece bu yıl ilk kez kurulan Mustafakemalpaşa Halk Oyunları Gençlik ve Yıldız Grubu ekiplerinin gösterileriyle başladı. Yıldız ekibi potbori oyunlarıyla izleyicisinin karşısına çıkarken, gençlik ekibinin sergilediği Zeybek Gösterisi izleyiciden büyük alkış aldı. Daha sonra sırasıyla Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Oyunları pilot okulu olan Balibey İlköğretim Okulu ve konuk olarak gecede yer alan Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de Kosova yöresi oyunlarıyla sahne aldı. Gösterilerin ardından Belediye bünyesinde halk dansları ekiplerinin kurulmasında büyük emeği geçen Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Bölüm Başkanı Ayhan Yılmaz ve Halk Dansları Eğitmeni Vedat Planalı’ya Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Başkan Kurtulan yaptığı konuşmasında “7’den 70’ye herkesin bu kültürü yaşaması ve yaşatması hepimizin görevi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’nin bizlere katkılarıyla bugün, miniklerden büyüklere kadar izlediğiniz bu grupların hepsini dört aylık bir çalışmanın sonucunda huzurlarınıza getirdik. Bu özveriyi gösteren anne ve babalara öncelikle teşekkür ediyorum. Yaz kış demeden çocuklarını bu çalışmalara aksatmadan getirdiler. Öğrencilerimizin sergiledikleri bu oyunlar Türkiye’mizin her tarafına hatta balkanlara kadar bir kültürü tekrar yaşamamızı sağladı. Ben bu çalışmaların bu andan itibaren bitmediğini, yarından itibaren tekrar artarak devam edeceğini sizlere söylüyorum” dedi. Bütün Mustafakemalpaşalıları içinde sanat ruhu olan çocuklarına bu duyguyu vermek için belediyenin imkanlarından faydalanmaya davet eden Kurtulan halk oyunları ekiplerini tek tek tebrik ederek çiçek takdim etti.

Program Şef Halit Tanrısever öncülüğünde Mustafakemalpaşa Belediyesi Çocuk Korosu’nun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla devam etti. Son olarak sahne alan Türk Müziği Korosu uzun bir aranın ardından izleyicisiyle buluşmanın heyecanını yaşarken, ünlü bestecilerin çeşitli makamlarından seçtikleri 20 sanat müziği eserini seslendirdi. Davetlilerinde şarkılara eşlik ettiği konserde Türk Müziği Korosu seslendirdiği unutulmaz parçalarla, seyircisine unutulmaz bir gece yaşattı.