Geri Dön

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden yoksul vatandaşlara büyük hizmet

06-09-2010 Belediyesi Gıda Bankası Yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Belediye meclisinin aldığı kararla ‘Gıda Bankası’nın tüm hazırlıkları tamamlandı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden yoksul vatandaşlara büyük hizmet

06-09-2010 Belediyesi Gıda Bankası Yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Belediye meclisinin aldığı kararla ‘Gıda Bankası’nın tüm hazırlıkları tamamlandı

       Mustafakemalpaşa Belediyesi Gıda Bankası Yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Belediye meclisinin aldığı kararla ‘Gıda Bankası’nın tüm hazırlıkları tamamlandı ve ihtiyaç sahipleri yararlanmaya başladı.
 
       Mustafakemalpaşa Belediyesi, meclisin de onayıyla hazırlıklarını bir süredir sürdürdüğü ‘Gıda Bankası’nı faaliyete geçirdi.
       Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, toplumda yardımlaşma duygusunu güçlendirerek, yardıma ihtiyacı olanla yardım edebilecekler arasında bir köprü oluşturmak, hiçbir siyasi, dini, coğrafi ve etnik ayrım gözetmeksizin, bir üçüncü kişi veya kurumun desteğine ihtiyaç duyan herkese doğruluk ve dürüstlük ilkeleri içerisinde elden gelen her türlü yardımı sağlamak ve bu ihtiyaç sahiplerinin yaralarını birlikte sararak onları topluma kazandırma arzusu içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi:
       “2010 Mayıs ayında projelendirdiğimiz Mustafakemalpaşa Belediyesi Gıda Bankası artık hizmete girdi. Gıda Bankası kurulma aşaması yaklaşık 5.000 TL’ye mal oldu. Tabi bu sadece marketin oluşumu için harcanan miktar. İçerisinde yer alan malzemelerimiz yardımsever vatandaşlarımız ve firma sahipleri tarafından gıda bankamıza bağışlandı. Başlangıçta belirlediğimiz 200 aile bankamızdan faydalanacak. Bu sayıyı yılsonuna kadar aylık 300 aileye, önümüzdeki yılda 600 aileye çıkarmayı hedefliyoruz. Gıda Bankası hafta içi 08:00/17:00 saatlerinde iki görevliyle vatandaşlarımıza hizmet verecek. Ayrıca yardım alanlar arasında evden çıkamayacak durumda olanlar içinde özel olarak yardım yapılacak. Şuan aylık alış veriş miktarını aile başına 25-50 TL arasında belirledik.”
 
KARTLA ALIŞVERİŞ..
       Gıda Bankası’nda yardıma ihtiyacı olan kişiler ile bir müşteri gibi kendilerine verilmiş olan manyetik kartlar vasıtasıyla alış-veriş yapar gibi yardım alacaklar ve tıpkı banka kartı ödemesi yapar gibi alış-verişlerinden sonra sadece kartlarını kullanacaklarının altını çizen Laçiner, sözlerini şöyle sürdürdü:
      “Kişilerin adlarına özel olarak bastırdığımız alış-veriş kartları Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan tarafından vatandaşlarımıza dağıtıldı. Daha önceden yardım paketleri ile insanların ihtiyaçları yeterince karşılanamıyordu, kime verilip kime verilmediğinin takibi konusunda birçok zorluklar yaşanıyordu ve bu yardımlar sadece ramazan ayında gerçekleştiriliyordu. Gıda Bankası uygulamamızla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız her ay alış veriş yapma imkanı bulacaklar. Manyetik kartları aracılığı ile yardımlar ve miktarları otomatik olarak hesaplarına yüklenerek, görevlinin hata yapma ihtimali sıfıra indirilmiş olacak. Aynı zamanda Gıda Bankası’nda ihtiyaç sahiplerinin bütün bilgilerinin kaydedileceği ve rapor edilebileceği bir sistem kullanılacak.
       Mustafakemalpaşa Belediyesi Gıda Bankası’nın ilçemizde faaliyete geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm yardımsever vatandaş ve firmalarımızın desteğini bekliyorum.”
 
12 AY YARDIM..
       Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da yoksul vatandaşları, ihtiyaç sahibi vatandaşları sadece Ramazan ayında hatırlamanın doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Burada önemli olan yoksul vatandaşlarımıza 12 ay ulaşmak. Bunun için uzun bir süredir bir çalışma yürütüyorduk. Bunun sonuna geldik ve artık Gıda Bankamızın kapılarını halkımıza açtık. Kartları vatandaşlarımıza tek tek dağıttım. Bu kartları ve Nüfus Cüzdanları ile birlikte Gıda Bankamıza geldiklerinde ihtiyaçlarını aynı marketten alır gibi alacaklar ve evlerine gidecekler. Gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı da biz evlerinden alıp yine evlerine bırakacağız. Yardımsever halkımızın da buraya katkılarını bekliyoruz. Şu anda 200 aileye ulaştık. Bu sayı ileriki günlerde artacak ama gönlümüzden geçen, bu sayı hiçbir zaman artmasın, hatta eksilsin.”

 

DESTEK VEREN KİŞİ VE FİRMALAR..

       Mustafakemalpaşa’daki yoksul ailelere destek vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Gıda Bankasına ilk etapta ise şu kişi ve firmaların destek verdiği bildirildi: Cemal Batır, Timur Temizlik, Sefa Mefruşat Ltd.Şti.,Hande Otel San.Tic.Ltd.Şti., Emek Yağ Sanayi Aş.,Ertuğrul Helva Gıda San., Tat Konserve Aş., Mert Ticaret, Paşa Tuz, Kazım Yüzgüllü, Öztek Genel Temizlik Ltd.Şti., Vedat Süngü, İbrahim Yavuz, Bandırma Gross Market,Aslanoba Gıda San.Tic.Aş., Yalçınlar Beko Tic., Zeki Dink, Fatih Şenkoyuncu, Karacabey Çeltik Gıda, Kadir Özkara, Dardağan Gıda, Tayfur Gross Market, Özcan Kolonyaları, Zeynep Mantı ve Şen Kuyumculuk.