Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Kuruluyor

20-11-2009 bünyesinde kurulu olan Türk Halk Müziği Korosu ve Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosunun ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kuruluyor. İlçemizin sahip

Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Kuruluyor

Belediyemiz bünyesinde kurulu olan Türk Halk Müziği Korosu ve Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosunun ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kuruluyor.

İlçemizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri yaşatma ve yayma amacıyla oluşturulacak Halk dansları topluluğu 08-12, 12-16, 16-25 yaş gençlerimizden oluşacak. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “ Halk giysilerinin ve halk müziğinin aslına uygun olarak derlenerek ilçemizin yöresel güzelliklerini tüm ülkeye tanıtmak amacıyla bünyemizde Halk Dansları Topluluğunu oluşturuyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin de bize vermiş olduğu destekle birlikte çalışmalar aralık ayının ilk haftası başlayacak. Halk danslarına ve halk müziğine gönül vermiş gençlerimizi bu toplulukta görmek istiyoruz” dedi.

05-06 Aralık 2009 tarihinde başlayacak olan çalışmalara katılmak isteyenler Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nden temin edecekleri başvuru formlarını doldurarak kayıt yaptırabilirler.