MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ DUYURDU; ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPMAK YASAK

17-05-2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'nda alınan karar gereği, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında yapılan toplantıda, Bursa'da orman alanlarında ateşli veya ateşsiz piknik yapılması 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle yasaklandı.

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ DUYURDU; ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPMAK YASAK

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş  "Sıcaklıkların artmasıyla kuruyan ot ve ağaçlar, orman yangınları açısından etkili olan birçok faktörü beraberinde getirecektir. Yaz aylarında Bursa'da meydana gelebilecek yangınlarla mücadelenin ortak çalışmalar ile kısa sürede ve felakete dönüşmeden sonuç alınacağına inanıyorum. Bu sebeple güvenlik güçleri, orman müdürlükleri ve yerel yönetimler tarafından alınacak tedbirlerin, yapılan planlamaların ve bu doğrultuda yapılacak çalışmaların koordineli bir biçimde yürütülmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Valilik kararına uyarak vatandaşlarını bilgilendiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ‘’ Kıymetli Hemşehrilerimiz, Güzel Bursa’mızın ve kıymetli Mustafakemalpaşa’mızın ormanlarına hep birlikte sahip çıkalım. Orman alanları içerisinde ateşli veya ateşsiz her türlü piknik yapılması, valiliğimiz kararınca yasaklanmıştır. Orman parkları, piknik ve mesire alanları, gerçek ve tüzel işletmelerdeki kır lokantalarında kontrollü bir şekilde piknik yapılmasına izin verilmiş olup, 21.00’den sonra tüm alanlarda piknik yapılması valiliğimiz kararıyla yasaklanmıştır. Bu karara istinaden biz de Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak gereken tedbirleri alacağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.