Geri Dön

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ BAYRAK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURU

16-02-2016 Belediyesi Kültür Müdürlüğü Fotoğraf Yarışması “BAYRAK"   YARIŞMANIN ADI Mustafakemalpaşa Belediyesi "Bayrak" konulu fotoğraf yarışması YARIŞMANIN AMACI Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ BAYRAK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURU

16-02-2016 Belediyesi Kültür Müdürlüğü Fotoğraf Yarışması “BAYRAK"   YARIŞMANIN ADI Mustafakemalpaşa Belediyesi "Bayrak" konulu fotoğraf yarışması YARIŞMANIN AMACI Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin

Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü

Fotoğraf Yarışması

“BAYRAK"

 

YARIŞMANIN ADI

Mustafakemalpaşa Belediyesi "Bayrak" konulu fotoğraf yarışması

YARIŞMANIN AMACI

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, Işık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. 

 

Arif Nihat Asya

  Arif Nihat Asya'nın dizelerinde hayat bulan bayrak sevgisini fotoğraflarla ortaya koymak. Ayrıca Çanakkale Savaşları’nın 101.yılı itibariyle bağımsızlık sembolümüz olan al bayrağımızı konu alan fotoğraf yarışması düzenleyerek Fotoğraf sanatını sevdirmek, bayrak sevgisini ortaya koyan fotoğraflar ile görsel bir bellek oluşturmak ve fotoğraf sanatına yeni, çağdaş, özgün çalışmalar kazandırmaktır.    

YARIŞMANIN KONUSU

Çanakkale Savaşları’nın 101. Yılı’nda bayrağımız için canını veren tüm şehitlerimiz adına "Bayrak ve bayrak sevgisi" temalı fotoğraf yarışması düzenlemek.Tarihi zenginlikleriyle, doğal güzellikleriyle, kültürel ve insani değerleriyle, birey ve toplum yaşamından kesitleriyle, yaşamıyla bayrak ve bayrak sevgisini konu alan tüm çalışmalar yarışma konusu olabilir.    

YARIŞMANIN BÖLÜMLERİ

        Yarışma, Sayısal (Dijital) Renkli olmak üzere tek bölümlüdür.  

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Bayrak ve bayrak sevgisini konu alan tüm çalışmalar yarışma konusu olabilir.
  • Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanları, Seçici Kurul üyeleri ve birinci dereceden yakınları dışında, ülkemizde yerleşik amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır.
  • Yarışmacılar Renkli  olarak en fazla 4 (dört) fotoğraf  ile yarışmaya katılabilirler. Fotoğraflar www.mustafaklemalpasa.bel.tr adresinde bulunan linklere yüklenecektir.
  • Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez. Buna ek olarak HDR (High Dynamics Range) tekniği kullanılan fotoğraflar da yarışma dışında tutulur.
  • Değerlendirmede konunun yanı sıra, çekim kalitesi, ışık kullanımı vb. hususlar da göz önüne alınacaktır.
  • Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin tamamen ya da kısmen kullanılması kural ihlali sayılır.
  • Katılımcı, fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
  • Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.
  • Kural ihlali yaptığı tespit edilen katılımcının ödülü iptal edilir; ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül yeri boş bırakılır. Ödül verilmişse, ödül sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara ise talep hakkı doğurmaz.
  • Bu yarışmanın sahibi, yükümlüsü ve yürütücüsü  Mustafakemalpaşa Belediyesi'dir.
  • Sanatçılar bu yarışmaya eser göndermekle, bu şartnameyi kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.
  • Daha önce ya da bu yarışmayla eş zamanlı yapılan bir yarışmada ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı ve/veya bir kısmının kroplanmasıyla oluşturulan fotoğraflar ile renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş fotoğraflar katılamaz. Fotoğrafın, fotoğraf yarışması ve yarışma organizasyonu dışında sergilenmiş ve/veya yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez. Anılan fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır. Elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Anılan ödül iptal edilir, yeri boş bırakılır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir...
   

TELİF (KULLANIM) HAKKI

 
  • Katılımcı; ödül alan, sergilenmeye hak kazanmış olan ve satın alınan fotoğraflarının Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesindeki yayınlarda fotoğrafçı isminin kullanılması şartıyla kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince ödül alan, sergilenmeye hak kazanmış olan ve satın alınan eserinin / eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne izin / muvafakatname verdiğini kabul eder. Kullanım hakkı Mustafakemalpaşa Belediyesi ile fotoğrafçıya aittir.
  • Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin / muvafakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Mustafakemalpaşa Belediyesi, ödül ve sergileme alan eserler ile satın alma uygulanan fotoğrafları yayınlarında ve basın organları aracılığıyla yarışma duyurularında, sanatçının ismini geçirerek kullanabilir.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
  • Fotoğraflarda bulunan canlı ya da cansız obje ile ilgili her türlü telif, izin vb. taleplere ilişkin sorumluluk fotoğrafı çeken ve/veya fotoğrafı yarışmaya gönderene aittir. Eser gönderenler bu konuda (eserde yer alan/alabilecek kişi, araç, mekân, eser, kavram vb. konularda) gereken izinlerin kendileri tarafından alınmış olduğunu; doğabilecek ihtilaflarda tüm sorumluluğun kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmektedirler. Bu konuda oluşabilecek ihtilaflarda Mustafakemalpaşa Belediyesi sorumlu olmayacaktır.
  • Mustafakemalpaşa Belediyesi, ödül ve sergileme kazanan fotoğraflar ile satın alma uygulanan fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
  • Yarışma sonucu Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Resmi internet sitesi www.mustafakemalpasa.bel.tradresinden duyurulacaktır.
  • Eserlerin yarışma sekreterliğine ulaştırılması ile birlikte herhangi bir zarar görmemesi için gereken özen gösterilecek, ancak postada oluşabilecek kaybolma, gecikme ya da hasarlardan Mustafakemalpaşa Belediyesi sorumlu tutulmayacaktır.
  • Fotoğrafların sergi ve baskıları düzenleyici kurum tarafından yaptırılacaktır.
  • Yarışmada ödül ve sergileme alan eserler Mustafakemalpaşa Belediyesi arşivine alınacak ve kurumun kendi yayınlarında tanıtım amaçlı olarak, eser sahibinin ismiyle birlikte kullanılacaktır.
  • Ödül alan fotoğraflar Mustafakemalpaşa'nın Resmi internet sitesinde yayınlanacaktır.
  • Şartnamede belirtilmeyen durumlar için düzenleyici kurum kararı geçerlidir.
  • Yarışmaya katılanlar tüm katılım koşullarını aynen kabul etmiş sayılacaktır.
  • Ayrıca, Mustafakemalpaşa Belediyesi uygun gördüğü, ödül almayan ve sergilemeye seçilmeyen fotoğraflardan, arşivlerinde yararlanmak üzere, kullanım  ücreti  olarak 100 TL bedelle istediği fotoğrafları seçebilir. Bu takdirde kullanacağı fotoğrafların ticari telif hakları, fotoğrafçıda kalmak üzere, sanatçısının ismini belirterek faaliyetlerinde kullanabilir. Sanatçılar bu yarışmaya eser göndermekle, bu maddeyi kabul etmiş sayılırlar.
 

Eserlerin İsimlendirilmesi ve Gönderilmesi:

 
  • Yarışma fotoğraflarının yüklenmesi doğrudan www.mustafakemalpasa.bel.tr adresinde fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir.
  • Yarışma fotoğraflarının yüklenmesi doğrudan www.mustafakemalpasa.bel.tr adresinde bulunan katılım formu doldurularak formla birlikte bayrak@mustafakemalpasa.bel.tr  mail adresine gönderilecektir.
  • Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.
  • Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb bilgiler bulunmamalıdır.
  • Yarışmaya katılacak fotoğraflar, 150-300 dpi çözünürlükte, jpg / jpeg formatında, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 2 Mb'tan az olmamalı, 4 Mb’ı da geçmemelidir.
   

İsimlendirme:

Eser sahibi fotoğrafına istediği ismi verir ve yarışmaya katılabilir.   YARIŞMATAKVİMİ Başvuru  Başlama Tarihi    : 17 Şubat  2016 Çarşamba Son Teslim Tarihi                 : 23 Mart 2016 Çarşamba günü Saat  23.00 (TSI) Jüri Toplanma Tarihi          : 02 Nisan 2016 Cumartesi Sonuç Bildirim Tarihi          : 02 Nisan 2016 Cumartesi Ödül  Töreni                         : 23 Nisan 2016 Cumartesi   Yarışmanın sonuçları 02 Nisan 2016 Cumartesi  günü kamuoyuna Mustafakemalpaşa Belediyesi resmi internet sitesi www.mustafakemalpasa.bel.tr adresi aracılığıyla duyurulacaktır.   ÖDÜLLER  
  • 1.lik  Ödülü                                                       : 3.000 TL
  • 2.lik  Ödülü                                                       : 2.000 TL
  • 3.lük  Ödülü                                                      : 1.000 TL
Mansiyon  Ödülü (1 adet)                                : 300 TL Satın Alma ( En fazla 40 adet)                         :100 TL   Belediye, Seçici Kurul’un yukarıda belirlenen ödül kategorilerinin dışında satın almaya değer gördüğü eserleri satın alabilecektir.   SEÇİCİ KURUL*   Murat  GÜÇYILMAZ             Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür Müd. Fatih Özenbaş                          Fotoğraf sanatçısı Mikdat Besni                             Sufadem Baş. Fotoğ. Sanatçısı Arif Terzioğlu                            Fotoğraf sanatçısı Feridun Arslan                        Fotoğraf Eğitmeni Erman Şenhasırcı                  Suretialem Bursa Temsilcisi Yusuf Kartal                              Fotoğraf Sanatçısı   *Jüri en az 3 kişi ile toplanır.     İLETİŞİM-YARIŞMA SEKRETERYASI   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hamzabey Mh. Garaj Sok. No:22-26 Mustafakemalpaşa / BURSA   Yetkili  Kişi               : Mustafa Serdar TAŞKIN Telefon                      : 0 (505) 843 10 89 E-Posta                       : mstaskin13@gmail.com     Yetkili  Kişi               : Fatih ZEYBEK Telefon                      : 0 (537) 300 06 21 E-Posta                      : zeybekfatih_16@icloud.com    

KATILIM FORMU

KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ...

     

 NOT: MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ BAYRAK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASINA KATILIM İÇİN HER YARIŞMACI "KATILIM FORMU" İLE BİRLİKTE EN AZ 1 EN FAZLA 4 ADET HER BİRİ 4MB'I GEÇMEYECEK ESER FOTOĞRAFLARINI  "bayrak@mustafakemalpasa.bel.tr" ADRESİNE GÖNDERECEKTİR.