Mustafakemalpaşa Belediyesi 134 yaşında

03-08-2015 Belediyesi’nin kuruluşunun 134. yılı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye'nin ilk taşra belediyelerinin başında gelen Mustafakemalpaşa Belediyesi, kuruluşunun yıl dönümünü kutladı. Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Belediyesi 134 yaşında

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kuruluşunun 134. yılı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye'nin ilk taşra belediyelerinin başında gelen Mustafakemalpaşa Belediyesi, kuruluşunun yıl dönümünü kutladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi önünden başlayarak Cumhurluk Alanı’na kadar devam eden yürüyüşe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren, daire amirleri ile birlikte belediye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun yapıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 134 yıldır yapılan hizmetleri daha da ileriye götürmek, taçlandırmak ve Mustafakemalpaşa’nın özlemlerini gerçekleştirmek için görev başında olduklarını söyledi.   'Mustafakemalpaşa özlemlerine kavuşacak'   Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bir buçuk asra dayanan kurumsal gücüyle 100 bin insana hizmet vermenin onur, gurur ve sorumluluğunu taşıdığını belirten Başkan Kurtulan konuşmasında şunları söyledi; " Yaşamlarının her kademesinde hizmet etmekle mükellef oluğumuz vatandaşlarımızın bize karşı olan memnuniyetlerini her gittiğim yerde görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bunu belediye personelimizle birlikte başardık. Mustafakemalpaşalıların önümüzdeki dönemlerde ihtiyacı olan bütün hizmetlerini Büyükşehrimizin de desteği ve  el birliği ile yerine getirmek için çalışacağız. Unutmayalım ki, bir mesleğin şerefini, itibarını, o mesleği icra edenlerin gayretleri ve çalışmaları ortaya koyar. Bizler görev yaptığımız süre içerisinde hizmet bilincini, sorumluluğunu ve şerefini yükseltmekle mükellefiz. Mustafakemalpaşalılara olan görevimizi her gün artan bir şevk ve ciddi bir gayretle yerine getirmeye çalışacağız. 6 yıldır yaptıklarımız Mustafakemalpaşa’nın hayalleriydi. Bundan sonra yapacaklarımız bizim ideallerimiz. Bugünlere gelmek kolay olmadı. Bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek azim ve kararlılık ister. Bu kararlılık bizde var. Belediye meclis üyelerimizle, personelimizle birlikte yapacak çok işimizin olduğunun bilincindeyiz. Mustafakemalpaşalılarda bu işleri azami bir hızla bizden istiyor. Sahip olduğumuz en büyük miras bize bırakılan büyük bir kültür hazinesidir. 134 yılın anıları, çalışmaları vatandaşımızın hafızasındadır. 134 yıldır yapılan güzellikleri geleceğe taşımak da bizim görevimizdir. Bundan sonra ki günlerde yapacağımız hizmetler yine belediye personelimizin gayretli çalışmaları ile gerçekleşecektir. Bugünlerde yüreğimizi burkan, canımızı yakan ve 30 yıldır devam eden kavganın yeniden alevlenmiş olması hepimizin hanesine ateş düşürmüştür. Şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyorum. Bizler, masamızın başında, arazide, şantiyede görevimizi hakkıyla yaparak, şehitlerimizin bıraktığı yerden bu vatana sahip çıkmış olacağız. Ne mutlu bize ki ismini Mustafa Kemal Atatürk’ten alan bir kentte yaşıyoruz ve bu kentte yaşayanlara hizmet ediyoruz. Bu şerefi bizlere nasip eden Mustafakemalpaşalılara teşekkür ediyor, günümüzün kutlu olmasını diliyorum. Bu kurumda görev yapan ama şuanda aramızda olmayan bütün belediye çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, emekliye ayrılmış personelimize de esenlikler dilerken, personelimize de görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum. Mustafakemalpaşa’ya aynı heyecan ve ruhla hizmet edeceğimize bir kez daha söz veriyorum.”